fbpx

10 nacionalnih parkov, ki izgledajo kot da niso s tega planeta

Najlepši nacionalni parki na svetu

Nacionalnoi park Komodo, Indonezija - Foto: Envato

Neverjetne stvaritve narave so najboljši opomnik o tem, na kako lepem planetu živimo. Prav to naj nas spomni, da ohranimo naravo, v kateri bodo lahko uživale še nadaljnje generacije. Izbrali smo deset nacionalnih parkov, ki očarajo s svojo neverjetno lepoto.

Lencois Maranheses, Brazilija

Narodni park Lençóis Maranhenses leži na severovzhodu Brazilije. V narodnem parku se sprehajate po belih peščenih sipina, ohladite se v številnih kristalno čistih lagunah in opazujte sončni zahod. Deževna doba, ki traja od maja do septembra, je še posebej lepa, ker takrat med sipinami nastanejo kristalna jezera, ki naredijo pokrajino še toliko bolj čudežno.

Corcovado, Kostarika

Ljubitelji prosto živečih živali in narave bodo uživali v tem tropskem deževnem gozdu. Biološko je eno najrazličnejših krajev na Zemlji in je dom pumarjev, jaguarjev, krokodilov, želv, in celo štiri vrstam opic. Vsi obiskovalci Corcovada morajo imeti dovoljenja in vodnika, saj vstop v park drugače ni dovoljen.

Volcanoes, Ruanda

Predstavljajte si, da greste mimo gorile. To je mogoče v tem narodnem parku, ki se nahaja približno dve uri vožnje od glavnega mesta Kigali. V park lahko vstopi le majhno število turistov na dan, zato je treba to potovanje skrbno načrtovati. Narodni park je dom ogroženih vrst goril z bogatim ekosistemom, ki ga obdajajo zimzeleni in bambusovi gozdovi, hribovja, odprta travišča in močvirja.

Banff, Kanada

Na meji med Alberto in Britansko Kolumbijo je narodni park Banff, za katerega mnogi pravijo, da je podoba raja. Smaragdni ledeniški jezeri Moraine in Louise ter zasneženi gorski vrhovi sestavljajo to nerealno lepo pokrajino.

Galapagos, Ekvador

Nacionalni park vključuje večino otokov z otokov Galapagos. Ta vulkanski arhipelag je dom številnim živalim. Zaradi mešanja treh pacifiških tokov boste tukaj našli najrazličnejši morski ekosistem na planetu. Predstavljajte si, da bi v živo videli pingvine, velikanske želve in morske leve.

Torres Del Paine, Čile

Narodni park Torres del Paine obsega gore, ledenike, jezera in reke v južni čilski Patagoniji. Ljubitelji aktivnih počitnic lahko tukaj uživate v kajaku, jahanju, sprehodu po zamrznjenih jezerih in ribolovu.

Killarney, Irska

Kilarneyjski narodni park v bližini mesta Killarney je bil prvi narodni park na Irskem. Ne glede na to, ali se odločite za ogled znamenite ceste The Ring of Kerney ali za vožnjo z ladjico po čudovitih jezerih, to potovanje nikogar ne bo pustilo ravnodušnega. Park ima veliko gora, jezer in gozdov. Osrednja točka nacionalnega parka je tudi dvorec iz 19. stoletja.

Komodo, Indonezija

Nacionalni park Komodo v Indoneziji se nahaja na otoku Mala Sunda. Zmaji Komodo res obstajajo in naseljujejo ta nacionalni park v Indoneziji, ki sestavlja 29 vulkanskih otočkov. To je edino mesto na svetu, kjer ti velikanski kuščarji živijo v naravi in ​​se prosto sprehajajo po peščenih plažah.

Karijini, Avstralija

Avstralska regija Pilbara je dom drugega največjega nacionalnega parka v državi. Ponaša se z velikanskimi soteskami in slapovi, ki se končajo v turkiznih jezerih. To je park, poln dogodivščin: raziskujete lahko serpentinske tunele iz marmornate skale, se vzpenjate po balvanih in se stiskajte skozi ozke rove, hodite po policah, veslate po skritih vodnih poteh in se spuščajte globoko v brezna, ki so bila narejena pred več kot dve milijardi let.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joey Roberts (@joeyroberts__)

Toubkal, Maroko

Le 50 kilometrov od Marakeša, visoko v gorovju Atlas leži park Toubkal. Obiskovalcem ponuja številne zanimivosti. Vzpon na vrh gore Atlas traja 2 dni in ponuja čudovite poglede na neverjetno pokrajino. Podeželske vasice, ki so obdane z gorami, pa so postajališče za potopitev v preprosto življenje tamkajšnjih prebivalcev.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!