fbpx

10 najboljših barov na terasah v Evropi, med njimi tudi slovenski

10 najboljših barov na tersaha, med njimi tudi slovenska.

Poletnih pijač, druženj, plesa in zabave ni nikoli dovolj. Če se odpravljate v kakšno izmed teh 10 prestolnic, bodite pozorni, da boste obiskali katerega izmed teh najboljših barov na terasah.

Tu je 10 najboljših barov na terasah po mnenju bralcev The Guardiana:

Skajo, Nemčija

View this post on Instagram

Ein super Spätsommer, der sich wunderbar verabschiedet…

A post shared by SKAJO (@skajofreiburg) on

Skajo je bar s teraso v centru Freiburga, s katere imate fantastičen pogled na živahno mesto – od bližnje katedrale, okoliških zelenih gričev do začetka črnega gozda. Okusna hrana in pijača v kombinaciji z dišavami s cvetličnega trga, ki preplavljajo celo mesto, vam bo ostala dolgo v spominu.

Park, Lizbona

https://www.instagram.com/p/BiUPLBbnXYo/?taken-by=parklisboa

Park je bil nekoč parkirišče, imenovano Bairro Alto, a so ga spremenili v vrtno teraso. Parka ni najlažje najti, saj se boste nenehno spraševali, ali ste na pravem mestu, medtem ko boste hodili po večstanovanjskih parkiriščih, polnih grafitov, vendar je ta sprehod vreden, saj boste videli mesto in reko Tagus. Terasa je prekrita z rastlinami, tako da se boste počutili, kot da ste odrezani od vrveža. Postregli vam bodo preprosto hrano in dobro pivo, saj je izbira tega zelo velika.

Frank’s Cafe, London

Frank’s Cafe, Združeno Kraljestvo.
Frank’s Cafe, Združeno Kraljestvo.

Ko se na jugovzhodu Londona odpre Frank’s Cafe, je to uradni znak, da se je poletje začelo. Bar je na zadnjem nadstropju parkirišča za Peckham High Street, zato boste lahko priča epskem pogledu na sončni zahod.

Konak Cafe, Istanbul

Odpočijte si na terasi Konak Cafe in videli boste Zlati rog, Topkapi Saraj, Hagijo Sofijo in Modro mošejo. Azijske in evropske obale so tudi vidne, ločene pa so z Bosporjem, ki ga delita dva mosta – Atatürkov most čez ožino in cestni most na Galati.

La Pedrera, Barcelona

V arhitekturni mojstrovini Antonija Gaudija La Pedrera se skriva bar na strehi, ki vam omogoča, da se izognete mestnemu vrvežu in uživate ob osupljivem obzorju, medtem ko poslušate džez. Če kupite karto za enega od njihovih koncertov, razstav ali šovov, boste dobili kratko vodeno turo skozi stavbo. Ob prihodu dobite kozarec cave (špansko vino).

Nebotičnik, Ljubljana

Nebotičnik je bil najvišja stavba v Jugoslaviji, ko se je odprl leta 1933, a danes v Ljubljani velja za kraj z najboljšim razgledom. Terasa nudi 360-stopinjsko panoramo, ki se odpira na srednjeveške ulice stare Ljubljane, veličasten grad na eni strani in vznožje Julijskih Alp na drugi strani.

Rinascente, Sicilija

Rinascente.
Rinascente.

Trg Vucciria je klasični Palermo, tam so ribje stojnice, vespe, kreativni grafiti in palače, ki so bile poškodovane v drugi svetovni vojni. Na robu mesta je Piazza San Domenico, kjer je cerkev, v kateri se hrani grob Giovannija Falconeja, slavnega sodnika, ki ga je ubila mafija. V bližini je miren terasni bar Rinascente s pogledom na trg, samostan, mesto in gore Madonie.

Art-Cafe, Tblisi

Art-Cafe Home.
Art-Cafe Home.

Pri vstopanju skozi prostore, ki se zdijo, kot da so zapuščena klubska garderoba, se povzpnete po stopnicah, da bi našli Art-Cafe Home. Poleg udobnih zof in dobrega okolja je ta bar idealen kraj za užitek v standardnih koktajlih z gruzijsko hrano. Gre za najboljšo točko, s katere si lahko ogledate eklektično arhitekturo Tbilisija – srednjeveške trdnjave, razpadajoče sovjetske hiše in ogromne sodobne konstrukcije.

360 Bar, Budimpešta

Budimpešta je znana po svojih barih, a pogled nad Andrássy út vas bo pripeljal do 360 Bara. V ta bar se odpravite na pijačo ob zahodu sonca in občudujte neokrnjeno naravo, vključno z neogotskim slogom. To mesto je najbolj ljubo mladim, ki imajo radi house glasbo.

Locavore Bar, Švedska

Bar Locavore je na 18. nadstropju hotela Steam v glavnem mestu Švedske. Zgrajen je v nekdanji elektrarni, a odraža bleščeč in eleganten primer skandinavskega blišča. S pogledom na jezero Malaren, tretje največje sladkovodno jezero na Švedskem, je ta bar v slogovnem smislu pravo razkošje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!