10 najboljših orodij, s katerimi boš delal manj in pametneje

Orodja, s katerimi boste delali manj in pametneje.

Programska oprema obstaja zato, da poenostavlja in olajšuje naše življenje. A to se sliši prelepo, da bi bilo v celoti res. Tehnološki sektor je v razcvetu in storitve v oblaku rastejo kot gobe po dežju. Ob vsem teh opcijah je zato težko izluščiti orodja, ki jih dejansko potrebujete. Izberite napačno in nakopali si boste več in ne manj dela. Zato smo se zakopali v ponudbo in izbrali orodja, s katerimi boste delali manj in pametneje.

Manj in pametneje je mantra večine programerjev. Rekli smo večine. Namreč ni vse, kar nosi naziv aplikacije ali vtičnika tam zato, da nam resnično olajša delo oziroma življenje. Kot drugod, je tudi tu veliko plaže in da si prihranili dolge ure ločenja zrna od plev, smo zbrali 10 orodij, s katerimi boste garantirano delali manj in pametneje.

PREBERITE ŠE: Aplikacije, ki vam bodo olajšale življenje in pomagale k večji produktivnosti

Boomerang

Boomerang
Boomerang

Zakaj smo ga izbrali: Če vam je nelagodno pošiljati poslovno e-pošto ob drugi uri zjutraj, bo Boomerang postal vaš najboljši prijatelj. Ta vtičnik za Gmail vam namreč dovoljuje, da načrtujete uro odpošiljanja elektronske pošte in vam tako ni treba skrbeti, da bi sodelavec ali poslovni partner privzdignil obrv zaradi čudnih ur.

Calendly

Calendly
Calendly

Zakaj smo ga izbrali: Načrtovanje je nočna mora za vsakogar. Razen, če imate to srečo, da imate osebnega asistenta/tko. Sicer pa ste obsojeni na ure e-dopisovanja s strankami, sodelavci in prodajalci. Calendly ves ta neskončen proces sila poenostavi, saj ustvari urnik, kjer si lahko dotične osebe ”rezervirajo” sestanek/korespondenco z vami glede na vašo razpoložljivost.

LastPass

LastPass
LastPass

Zakaj smo ga izbrali: Verjetno ga ni rednega uporabnika svetovnega spleta, ki ne operira z ducat gesli. Če pa, je to znak za alarm! Kibernetični napadi in vdori se vrstijo iz dneva v dan in prav nihče pred njimi ni varen. In če bi radi ostali še naprej varni, morajo biti vaša gesla takšna, da jih ni mogoče razvozlati. Zato si omislite upravljalca gesel kot je LastPass, ki si bo namesto vas zapomnil vse skrite besedno-številčne in težko zapomljive kombinacije.

Themeforest

Themeforest
Themeforest

Zakaj smo ga izbrali: Prihranite čas in ustvarite boljšo spletno stran, prezentacijo ali dizajn z uporabo že ustvarjenih tem. Namesto, da se projekta lotite iz ničle, se poslužite Themeforesta, ”tematskega gozda”, ki vam bo pomagal najti tisto kar iščete. In prihranil vam bo ne le čas, ampak tudi mentalno energijo, ki jo boste lahko zdaj v celoti usmerili v vsebino.

Box

Box
Box

Zakaj smo ga izbrali: Box je na površju platforma, ki olajša upravljanje in deljenje dokumentov. Pod površjem pa ponuja številne priboljške, na primer povsem prilagodljiv vmesnik. Kompatibilen je s paketom Microsoft Office in Google Dokumenti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!