Lestvica vizualno najlepših filmov vseh časov

Najlepši filmi vseh časov

Lestvica vizualno najlepših filmov vseh časov je prava poslastica za ljubitelje estetike. Filmska zgodovina je namreč polna filmov, kjer barve in scenografija buhtijo in kjer je poudarek na zunanji podobi filma vsaj tako pomemben kot na sami zgodbi in dodelanosti karakterjev. Nekateri režiserji se nanjo celo preveč zanašajo in skušajo z njimi kot puder mozolje prikriti hibe filma. A to so vode za filmske kritike. Mi vam dajemo samo lepo, ker vemo, da imate to radi.

2001: Vesoljska odiseja, Lawrence Arabski, Drevo življenja. Filmi, ki visoko kotirajo kot gre za vizualno podobo. A kot boste ob ogledu lestvice 10 vizualno najlepših filmov vseh časov hitro ugotovili, estetika ni edino, kar druži te filme, saj tudi sicer veljajo za prave filmske mojstrovine oziroma klasike.

PREBERITE ŠE: Kompilacija prizorov z najslabšimi posebnimi učinki v filmski zgodovini

Ni torej dovolj samo zunanja lepota, za dober film je potreben celoten paket, kajti vizualna veličina se zares izrazi šele skozi notranjo in to v filmih z lestvice pride še kako do izraza.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!