fbpx

10 noro dobrih idej za prvi zmenek – enostavno dobre ideje za dejtanje!

Prvi zmenek je ključen. Na njemu se vse odloča! Tudi zato je nasvetov na spletu mnogo. Mi smo poiskali tiste rahlo drugačne in noro dobre ideje za prvi zmenek! Ker le ta čist zares šteje!

Ko gre za prvi zmenek, ne manjka literature. Prvi zmenek je nekaj čudovitega, a hkrati tudi nekaj zastrašujočega. Če ga oskubimo do bistva, je priprava terena za drugega, ki večinoma poteka po ustaljenih normah. Pijača, mogoče kino in šablonska vprašanja. Prvi zmenek je začetno otipavanje, a načeloma ne tisto, ki vodi med rjuhe, pač pa izvidnica drugega.

Čustveni vrtiljak, nasveti, zapovedi …, ko se vse to hkrati zgrne na nas, ni čudno, da podležemo pritisku in pričakovanjem prvega zmenka. Da se znajdemo sredi besedne puščave, ni tako nič novega, saj v tem čustvenem direndaju ne slišimo niti lastnih misli. Učenje vprašanj oz. tem na pamet je zato naš preživetveni, nagonski obrambni mehanizem in torej nekaj povsem običajnega. Kot domača naloga. Spontanost, ki je sicer tako želena in pričakovana, namreč paralizirajo čustva, ki zamaskirajo naš pravi jaz. Velikokrat so za to krive tudi okoliščine, ki namesto zniževanja napetosti podpihujejo nerodnost situacije. Ta film pa se nam je tako ali tako odvrtel v glavi že doma. Metuljčkom v želodcu se zategadelj večinokrat pridruži črvičenje. Zato se je včasih pametno lotiti stvari nekoliko drugače, tako, da se fokus z ustvarjanja vtisa preusmeri v dogajanje, ki vaš jaz na površino prinese spontano. Vse prevečkrat se polaga upanje v pravo izbiro stavkov oz. besed, a skrivna sestavina za uspešen prvi zmenek so v resnici okoliščine, v kateri se odvija, in nekaj jih boste spoznali v nadaljevanju.

Postavite se v situacijo, ki vam bo šla na roke, ne pa vas postavljala v neroden položaj.
Postavite se v situacijo, ki vam bo šla na roke, ne pa vas postavljala v neroden položaj.

1. Izziv v trgovini z živili

Ta ideja za prvi zmenek ima element tekmovalnosti. Pojdita v večjo trgovino z živili (npr. Spar, Mercator ali Tuš), se ločita (ja, že na prvem zmenku) za približno 10 do 15 minut in medtem izberita stvari, ki bi jih drug drugemu podarila na prvem zmenku. Čas pa ni edina omejitev, zanj oz. zanjo namreč ne smete zapraviti več kot 15 evrov. Ko napolnita košarico, se zmenek zares šele začne. In potem boste videli, ali vas čaka še kakšna košarica ta dan ali ne.

2. Piknik pod zvezdami

Piknik je že sam po sebi nekaj posebnega, če pa doma zapakirani hrani dodate še temo, Rimsko cesto in Luno, bo tudi tista sicer nerodna in oglušujoča tišina postala romantična.

3. Triatlonski zmenek

Prvi zmenek je izziv. A lahko je sila zabaven, če ga otresete formalnosti.
Prvi zmenek je izziv. A lahko je sila zabaven, če ga otresete formalnosti.

Tu ne mislimo na kombinacijo plavanja, teka in kolesarjenja, lahko pa tudi. Ime smo si spodobili zgolj zaradi kombinacije treh različnih stvari, ki jih določite. Lahko je to kombinacija pijače, kina in sprehoda ali pa rolanja, sladoleda in skoka v morje. Personalizirajte zmenek, ne počnite tega, kar počno vsi.

4. Zajtrk večerja

Zakaj ne bi meni za večerjo zamenjal meni za zajtrk. Kos kruha, maslo in marmelada, namesto tortilje in guacamoleja.

5. Prostovoljno delo

Na prvem zmenku se želimo prikazati v kar najlepši luči in kaj, če ne malce prostovoljnega dela, bo bolj razgalilo vajin pravi jaz. Izberita vzrok in si namesto mize v restavraciji rezervirajta mesto v prostovoljski akciji.

6. Oglejta si pivovarno ali okušajta vina

Preverite ali se vaši okusi ujemajo na malce drugačen način.
Preverite ali se vaši okusi ujemajo na malce drugačen način.

Glede na to, da je pijača stalni spremljevalec zmenkov, je nima smisla jemati iz enačbe. A ne imejta jo zgolj kot mašila trenutkov in lupilca strahu. Obiščita pivovarno ali vinsko klet. Konec koncev se v vinu skriva resnica, in tako bosta prišla do kar nekaj le-teh, ne da bi se na koncu dneva opotekala do doma (ker pijani pač ne boste mogli pustiti dobrega vtisa). Če od česa, bosta v posteljo padla pijana od ljubezni.

PREBERITE ŠE: Kako biti gentleman v 21. stoletju

7. Naj zmenek poteka čez dan

Noč ima svojo moč, a tudi dan jo ima. Morda je noč na prvi pogled bolj romantična in zakrije več pomanjkljivosti, a zapira vrata do potencialno zelo zanimivih zmenkov, saj so vrata npr. muzejev, galerij in živalskih vrtov takrat zaklenjena.

8. Prijavita se na tečaj ali delavnico

Pojdita skupaj na kratek tečaj: kuharski, plesni, na pletilsko delavnico ali kaj drugega. To bo prebilo led, saj se ne bosta počutila izolirana in sama sredi čistine (beri na drugi strani mize brez teme za pogovor). Bolj sproščeno okolje bo samo peljalo vaš zmenek, vi se morate sam pojaviti tam.

9. ”Lov na lisico”

Nekaj taborništva v življenju nikoli ne škodi in se ga da uporabiti tudi na zmenku. Pripravite navodila, ki vodijo do tam, kjer bosta večerjala, spila koktajl ali gledala film. In naj bo do konca zavito v tančico skrivnosti. Pravijo, da je pomembna pot, ne cilj in tole je živ dokaz.

10. Obiščita vedeževalca

Popestrite prvi zmenek z obiskom vedeževalca.
Popestrite prvi zmenek z obiskom vedeževalca.

Bolj za šalo kot zares pojdita skupaj na vedeževanje iz dlani, iz tarot kart … In naj jasnovidna napoved ne vpliva na vajino prihodnost, ampak naj bo le enkraten spomin na prvi zmenek. Ker smo konec koncev  krojači svoje usode. 10 % življenja je tisto, kar se nam dejansko zgodi, 90 % pa tisto, kako se na to odzovemo.

11. Ustvarjajta

Morda se to ne zdi dovolj ”nobl”, a noblese se ne ustvarja samo s plačilom dobre večerje ali vina, saj lahko imeniten vtis pustite tudi s tem, ko skupaj ustvarjata iz lesa, ko rišeta ipd. Morda ne bo nastala mojstrovina, bosta pa dobila vsak svoj nepozaben suvenir.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!