10 stvari, ki so v partnerstvu pomembnejše kakor ljubezen

Brez njih nimaš ničesar!

Včasih se izgubimo v zaljubljenosti in pričakovanjih, ker mislimo, da je ljubiti nekoga edini razlog, da smo srečni. Ljubezen ni le beseda, je veliko več – v njej so združene vrednote življenja.

Pred vami so vrednote, za katere menimo, da so pomembnejše od ljubezni in na katerih morata delati, da bo vajina ljubezen postala pravo srečno partnerstvo.

Zaupanje

Zaupanje je eden najpomembnejših dejavnikov v odnosu. Če ne zaupate osebi, s katero ste, potem najbrž ne gre za zdrav, stabilen odnos in se najverjetneje v njem počutite negotovo. Zaupanje se sčasoma krepi in ga zagotovo lahko skozi odnos gradita. Pomanjkanje zaupanja v zgodnji fazi razmerja ni konec razmerja, ampak samo pomeni, da je potrebno delati na medsebojnem zaupanju.

Iskrenost

Odkritost in iskrenost sta pomembna, ko gre za partnerske odnose. Razmerje zgrajeno na lažnem upanju in lažeh, bo slejkoprej, ne glede na to, kako zelo ljubite drugo osebo, razpadlo. Iskrenost vodi v dobro komunikacijo, ki lahko okrepi številne vidike vajinega odnosa.

Zaupanje je eden najpomembnejših dejavnikov v odnosu.
Zaupanje je eden najpomembnejših dejavnikov v odnosu.

Spoštovanje

Ne glede na to, kako klišejsko se sliši, vas ljubezen lahko zaslepi, še posebej, če pozabite nase, na svojo vrednost. Nikoli se ne bi smeli odreči sebi, temu kdo ste, zaradi ljubezni. Ljubezen ni opravičilo za nespoštovanje ali zlorabo. Partnerja morata biti spoštljiva drug do drugega in sprejeti to kar sta, da bo njuno razmerje zdravo in bo raslo skupaj z njima.

Komunikacija

Komunikacija je ključnega pomena v vsakem odnosu. Z njo si določita meje vajinega odnosa. Potrebujeta jo za izražanje čustev, potreb in pričakovanj. Nujna je za reševanje konfliktov v vsakdanjem življenju, kakor tudi v intimnosti. Brez dobre komunikacije ni jasnosti, ni mej. In kako se lahko ostale vrednote krepijo brez nje?

Komunikacija je ključnega pomena v vsakem odnosu.
Komunikacija je ključnega pomena v vsakem odnosu.

Zvestoba

Zaupanje in zvestoba gresta z roko v roki. Če nimate v sebi potrebe po zvestobi in partnerju niste zvesti, zakaj ste potem sploh v zvezi? Zvestoba deluje kot gradnik v odnosih in je pomemben temelj, na katerem raste vajin odnos skupaj z drugimi vrednotami.

Sreča

Vedno ne morete in niste srečni. Sreča je nekaj, kar si vsi želijo. V odnosih ne sije vedno samo sonce, v njih je tudi mavrica različnih razpoloženj. A ne glede na to, bi morali srečni časi prevladati nad slabimi. To, da ste v razmerju srečni, je resnično pomembno. Če niste, razmislite o vajinem odnosu.

Zaupanje in zvestoba gresta z roko v roki.
Zaupanje in zvestoba gresta z roko v roki.

Kompromis

Razmerja so namenjena dajanju in jemanju iz strani obeh partnerjev. Če eden izmed njiju vedno samo jemlje in drugemu nikoli nič ne da, se v odnosu hitro zalomi. Zdrava razmerja so zgrajena na kompromisih, da bi lahko delovala in vzpostavila srečo med obema partnerjema.

Varnost

Če se s svojim partnerjem ne počutite varno, potem niste v pravem razmerju. Nič ni pomembnejše od lastne varnosti. Včasih pozabite nase, ker mislite, da je to ljubezen. Ni! Če vas na kakršenkoli način zlorabljajo, odidite iz takšnega razmerja. Če niste varni, kako ste lahko srečni?

Če niste varni, kako ste lahko srečni?
Če niste varni, kako ste lahko srečni?

Neodvisnost

Nekateri pari jedo, spijo, dihajo in živijo skupaj – in to je v redu. Pomembno je, da imate tudi čas zase. Ne glede na to ali imata iste hobije in uživata v družbi drug drugega – preživita tudi čas vsak zase. Nikoli ne smete pozabiti nase, na svoje želje, cilje, na svojo identiteto.

Partnerstvo

Poleg tega, da imata vsak svoj individualni prostor, morata biti skupaj močna kot par. Sta enakopravna partnerja v zvezi in če vas ne obravnavajo kot take, je to problem. Oba sta posameznika, ki se morata združiti kot ekipa, da bi ohranila vajino partnerstvo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!