fbpx

11 stvari, ki jih morate odstraniti iz partnerskega odnosa pred koncem leta 2021

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Če v letu 2021, vaš odnos s partnerjem ni takšen kakršen ste si predstavljali, da bo, morate v svojem življenju narediti določene spremembe. A najprej morate ugotoviti, katere so tiste stvari, ki vas držijo nazaj. Tiste, zaradi katerih vajin odnos stoji na mestu ali propada.

Razmerja niso enostavna, še manj, če se v njih pojavljajo eni in isti vzorci in zaradi tega nič ne naredite. Ali če je odnos strupen in v njem ostajate zaradi navade.

Preverite, ali se vam dogajajo nekatere izmed teh stvari. In če se najdete v večini zapisanih dejstev, jih čim prej odstranite iz svojega življenja, čeprav to pomeni, da se mora partnerski odnos končati.

1. Vedno znova imata iste prepire

Opravičita se, eden ali drugi za svoje vedenje, vendar nikomur to očitno nič ne pomeni, ker delate znova in znova iste napake. Ne rasteta in se ne spreminjata kot par. Preprosto se vrtita v krogu in ponavljata zgodovino.

2. Nočete biti v njegovi družbi

Bolj ste navdušeni nad idejo, da bi videli prijatelje, družino ali bili sami. Raje ste v službi, kakor z njim.

3. Ne čutita več čustvene naklonjenosti drug do drugega

Ne čutita več želje, da bi se prijela za roko ali da bi ga dolgo in ljubeče objeli. Raje se držite distancirano, fizično in čustveno.

Foto: Envato

4. Ko so stvari v vašem odnosu slabe, so res slabe

Partner vas brez obžalovanja zmerja z zbadljivkami, počutite se, kakor, da niste nič vredni. Čeprav ga ljubite v dobrem in slabem, ga ob prepirih ne poznate več, kot da je postal nekdo drug.

5. Počutite se, kot da ste obstali na mestu

Odkar ste z njim, niste postali boljša oseba, ampak le še bolj strupeni. Ko ste v njegovi bližini, niste zadovoljni s tem, kako se obnašate ali ravnate do sebe in drugih.

6. Zanima vas nekdo drug, nekdo, s katerim bi radi raziskali odnos

Če razmišljate o tej osebi bolj kot o svojem partnerju, morate dobro premisliti in končati odnos, preden naredite nekaj, za kar obžalujete.

7. V razmerju ostajate samo zaradi udobja

Ker ste vajeni biti z njim. Ker si ne morete predstavljati življenja brez njega. Ne pozabite, da vaša zgodovina ni razlog, da bi ostali z nekom, če ste nesrečni. Za spremembo ni nikoli prepozno. Če ste bili včeraj z njim, še ne pomeni, da morate biti tudi jutri ali do konca dni.

8. Počutite se nespoštovano, necenjeno in neslišano

Ena stvar je, če vaš partner naredi majhno napako. Druga stvar pa je, če še kar naprej dela to napako, čeprav ve, kako zelo vas boli. Komunikacija in kompromis sta ključnega pomena za vsak odnos. Če vas partner ne posluša, kakšen smisel je sploh, da govorite z njim?

9. Vaš partner se nikoli ne opraviči za svoje napake

Nikoli ne prizna, da je storil kaj narobe. Krivdo poskuša prevaliti na vse, razen na sebe, predvsem na vas. Nikoli ne bo dozorel, ker noče registrirati lastnih napak.

Foto: Envato

10. Počutite se, kot da ste edini, ki se trudi v odnosu

Vaš partner bi moral biti z vami, ko ga potrebujete. Ne smete biti edini, ki nudi čustveno podporo. Moral vas bi spodbujati. Podpirati in pomagati, ko boste potrebovali pomoč.

11. Niste srečni

Za prekinitev zveze z nekom ne potrebujete dobrega razloga. Če niste srečni, lahko odidete. Ne bi se smeli siliti, da ostanete v razmerju z nekom, samo zaradi navade ali ker to izgleda dobro za druge. Če niste srečni, se morate odločiti, da boste to dejstvo spremenili.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!