11 stvari, ki jih počneš, ker si empat (ljudje pa tega ne razumejo)

"Bolečina drugih me boli, kakor, da je moja. Čutim preveč." - Empat

Empati so ljudje, ki čutijo močno, nikoli se ne obrnejo proč in čutijo z drugimi ljudmi.

Ste eden izmed njih? Preberite, kaj počnejo skozi življenje!

Spreminjate razpoloženje

Glede na to, s kom ste, kje ste ter kakšno je razpoloženje osebe, s katero ste, spreminjate svoja čustva in obnašanje, odvisno od vibracij okoli vas.

Zelo ste naklonjeni čustvom drugih ljudi

Včasih lahko samo pogledate človeka in natančno veste, zakaj in kako se počutijo. Veste, da vsi potrebujejo kdaj pa kdaj ramo, da se naslonijo nanjo, in vedno ponudite svojo pomoč.

Če vidite, da nekdo joka, jočete z njim

Čutite, da morate pomagati drugim, če so ranjeni in trpijo. Njihova čustva čutite tako globoko, da vas fizično in psihično boli – ne glede na to ali vidite nekoga, ki ga imate radi, ali pa je to neznanec, ki se prebija skozi težke čase v življenju.

Čas preživljate med pozitivnimi ljudmi

Ker imate v sebi toliko empatije, je to lahko resnično naporno. Poskušate se družiti z ljudmi, ki vam dajejo pozitivno energijo in srečo.

Ne prenesete trpljenja drugih ljudi

Ste dobrodelni. To, da pomagate drugim, čutite kakor svojo dolžnost. Med prijatelji ste znani kot tisti, ki se vedno odpravlja v zavetišča za brezdomce, zbira sredstva in pomaga ljudem in živalim.

Prijatelji se vedno odpravijo k vam po nasvet

Vaši prijatelji vedo, da dajete najboljše nasvete, saj se vedno skušate postaviti v njihove čevlje in poskušate na stvari pogledati iz njihove perspektive. Ste oseba, na katero se obrnejo po pomoč in napotke, ne glede na to, kakšna je situacija.

Ko se zaljubite, se zaljubite močno

Čutite tako neverjetno globoko, da skoraj pretiravate. Ko se zaljubite, začutite vsako možno čustvo in ljubite z vsakim delom srca. Ko je vaša oseba srečna, je to vse, kar potrebujete.

Potrebujete čas za razmišljanje

Včasih so življenjske situacije preveč za vas in morate narediti korak nazaj. Za druge porabite preveč časa in pozabljate nase. Potrebujete čas zase, da se napolnite z energijo.

V vseh poskusite videti najboljše

Ne glede na to, kaj je nekdo storil ali rekel, v ljudeh vedno poskušate videti najboljše. Veste, da imamo vsi napake, vendar to še nujno ne pomeni, da smo slabi ljudje. Raje najdete dobre strani v vsem in vseh.

Ne skačete ljudem v besedo

Uživate v poslušanju in opazovanju čustev ter življenjskem potovanju drugih ljudi.

Neizprosni ste do sebe

Čeprav se v vseh trudite videti najboljše, ste včasih neizprosni do sebe. Toliko časa porabite za poslušanje drugih, da pozabite nase. Naučiti se morate poslušati tudi sebe.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Naredite ta korak in imeli boste srečo in ljubezen svojega življenja: nasvet, ki bo spremenil vaš svet!