12 nenavadnih avtomobilov Michaela Jacksona

12 nenavadnih avtomobilov Michaela Jacksona.

Letos mineva 10 let, odkar je preminil kralj popa Michael Jackson. Sam je bil velik navdušenec nad avtomobili, kljub temu pa se v javnosti nikoli ni pojavljal za volanom. Tako je imel v lasti kar nekaj nenavadnih jeklenih konjičkov, mi vam jih predstavljamo 12.

Po smrti je Michael Jackson zapustil bogato kolekcijo avtomobilov, ki se jim v času življenja nikakor ni želel odreči. Katerih 12 vozil je s svojo edinstvenostjo še posebej izstopalo?

MERCEDES-BENZ 500 SEL

Mercedes-Benz 500 SEL
Mercedes-Benz 500 SEL

Avtomobil znamke Mercedes-Benz je Jackson kupil davnega leta 1985. Uporabljal ga je za vožnjo med njegovo hišo v kalifornijski soseski Encino in glasbenim studiom v Los Angelesu. V devetdesetih letih ga je začel koristiti za prevažanje po ranču Neverland. Po smrti ga je namenil svoji teti, ki pa ga je na dražbi kmalu prodala za 100.000 dolarjev.

NEOPLAN TOURING COACH

Pevec je zaradi napornega nastopanja vsekakor potreboval svoj avtobus.
Pevec je zaradi napornega nastopanja vsekakor potreboval svoj avtobus.

Pevec je zaradi napornega nastopanja vsekakor potreboval svoj avtobus. Neoplana je v svojih vrstah pozdravil leta 1997. Njegova notranjost je bila opremljena s porcelanom, zlatom in granitom. V parketna tla je bila vgravirana krona. Avtobus je bil podoben temu zgoraj.

VOZILO, POSLIKANO Z VZORCEM PETRA PANA

Micahel Jackson kot Peter Pan.
Micahel Jackson kot Peter Pan.

Michael Jackson je bil velik privrženec Petra Pana. Njegova obsedenost je bila tako močna, da je svoje vozilo okrasil s podobo, ki ga prikazuje v vlogi slavnega literarnega lika. Z njim se je na ranču Neverland prevažal med živalskim vrtom in zabaviščnim parkom.

GMV HIGH SIERRA 3500

Neverland Fire Department
Neverland Fire Department

Jackson je na svoji posesti uporabljal tudi model 1986 GMC High Sierra – poltovornjak, ki ga je preoblikoval v pravo gasilsko vozilo. Med drugim ga je opremil z napisom “Neverland Fire Department” (v prevodu ‘gasilski oddelek Neverland’).

1954 CADILLAC FLEETWOOD

1954 Cadillac Fleetwood
1954 Cadillac Fleetwood

Del Jacksonove zavidanja vredne kolekcije je bil tudi Cadillac Fleetwood iz leta 1954. Model, ki je sicer še danes izjemno priljubljen med zbiratelji avtomobilov, slovi po svojem staromodnem videzu.

POLICIJSKI MOTOCIKEL HARLEY DAVIDSON

Policijski motocikel Harley Davidson
Policijski motocikel Harley Davidson

Jackson v svoji zbirki ni imel le avtomobilov. K srcu mu je prirasel tudi njegov policijski motocikel Harley Davidson iz leta 2001. Krasile so ga značilne rdeče, bele in modre luči.

1993 FORD ECONOLINE E150

Kralj popa si je zraven avtobusa prav tako privoščil manjši kombi.
Kralj popa si je zraven avtobusa prav tako privoščil manjši kombi.

Kralj popa si je zraven avtobusa prav tako privoščil manjši kombi, ki ga je uporabljal za medijske dejavnosti. Opremil ga je s številni televizijskimi zasloni in konzolo za igranje videoiger. Kombi je bil podoben temu zgoraj.

BENTLEY ARNAGE RED LABEL TURBO

2001 Arnage Red Lable znamke Bentley je bila opremljena z lesom.
2001 Arnage Red Lable znamke Bentley je bila opremljena z lesom.

Notranjost modela 2001 Arnage Red Lable znamke Bentley je bila opremljena z lesom. Avtomobil je na svoji vrednosti pridobil predvsem zaradi tega, ker je na Neverland pripeljal zvezdnike, ki so z Jacksonom sodelovali pri snemanju pesmi “What More Can I Give?”. Nekateri od njih, med drugim tudi Beyonce, so v njem pustili svoj podpis.

CADILLAC ESCALADE

Cadillac Escalade
Cadillac Escalade

Jackson si je lastil floto avtomobilov Cadillac Escalade, za volanom katerih so sedeli njegovi šoferji, ki so mu prirasli k srcu zlasti zaradi tega, ker so zagotavljali veliko mero zasebnosti.

1988 LINCOLN TOWN CAR LIMOUSINE

1988 Lincoln Town Car je bila prva limuzina, ki jo je kupil pevec.
1988 Lincoln Town Car je bila prva limuzina, ki jo je kupil pevec.

1988 Lincoln Town Car je bila prva limuzina, ki jo je kupil pevec. Za razliko od večine drugih vozil ni slovela po obilici blišča in glamurja. Njeni sedeži so bili odeti v sivo usnje.

1988 GMC V JIMMY HALF-TON HIGH SIERRA CLASSIC

Zvezdnik v njem ni bil nikoli opažen.
Zvezdnik v njem ni bil nikoli opažen.

V nasprotju z mnogimi drugimi avtomobili iz kolekcije, ta GMC-jev poltovornjak ni bil izdelan po Jacksonovi meri. To na nek način pojasni dejstvo, da zvezdnik v njem ni bil nikoli opažen.

1999 ROLLS ROYCE SILVER SERAPH LIMOUSINE

1999 Rolls Royce Silver Seraph Limousine
1999 Rolls Royce Silver Seraph Limousine

Ko pomislimo na limuzino, se najprej spomnimo na disko kroglo, žametno notranjost rdeče barve in zmogljiv zvočni sistem. Luksuzni model 1999 Rolls Royce Silver Seraph je ponujal vse to, hkrati pa je bil okrašen s 24-karatnim zlatom.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Modularni šotor iz recikliranih materialov, ki ga lahko uporabite na 6 načinov