12 neverjetno preprostih skrivnosti za srečno razmerje

Obstajajo pari, ki so videti čudovito. Njihova duhovna povezanost, medsebojno spoštovanje in nežnost so tako očitni.

To so partnerji, ki so našli ključ do uspeha v zvezi. So kakor dobro vino – sčasoma njihova ljubezen postane le močnejša, vznemirljivejša in vsak dan je poln svežih čustev in občutkov.

Kakšne so te preproste skrivnosti resnično srečnih parov, ki lahko v vaše razmerje prinesejo harmonijo?

Bodi to, kar si, bodi pošten

Vsi si želimo biti boljši, kot v resnici smo. Skrivamo svoje napake in tiste zgodbe, ki jih želimo pozabiti. Ni ti treba biti popoln. Samo bodi to, kar si. Mnogi se skrivajo za maskami, bojijo se pokazati ljudem, kdo v resnici so. To je utrujajoče in ne bo pripeljalo do poštenega in dobrega odnosa. Zelo pomembno je biti iskren. Ne boj se pokazati partnerju, kaj čutiš. So oseba, ki si ji najbližje. Če imaš kakršne koli skrbi ali te kaj muči, jim povej. Nihče ti ne more prebrati misli. Prvi korak k rešitvi problema je pogovor o njemu.

Ostani pozitiven

Vsak si želi imeti ob sebi takšne ljudi. Nenehno nezadovoljstvo, pritožbe vodijo v negativna čustva, ki ubijajo razpoloženje in porušijo odnose med ljudmi. Bodi pozitiven in ne dovoli, da se partner s teboj počuti slabo. Bodi optimističen, saj karkoli se zgodi, ni pomembno, dokler imata drug drugega.

Podpirajta drug drugega

Vsi imajo slabe dneve, ki ubijajo razpoloženje in znižujejo samozavest. Naj partner začuti tvojo podporo. Pokaži mu, da ti je mar. Spoštuj njegove želje, ne glede na to, kako drugačne so od tvojih. On ni tvoj odsev ali last.

Podpirajta drug drugega.
Podpirajta drug drugega.

Izkažita svojo ljubezen

Zelo pomembno je, da opozoriš partnerja, kako ceniš vse, kar naredi zate. Bodi hvaležen tudi za najmanjše stvari. Ne jemlji ničesar za samoumevno in mu povej, da ceniš vsako stvar v vajini zvezi. Pokaži, kako ga potrebuješ. Ne odlašaj in izkaži svojo ljubezen in skrb, ker je to ključnega pomena za vzpostavitev močne in globoke povezave med vama. Naj partner čuti, kako poseben je.

Dajta drug drugemu prostor

Dve osebi ne moreta biti skupaj 24/7. Ne postavljaj se med njegove hobije in se ne odreči svojim. V partnerja si se zaljubil v takšnega, kot je bil, on pa se je zaljubil vate in sprejel vse tvoje hobije in navade. Žrtvovanje je nesmiselno. Partner ne želi slišati tvojih očitkov. Bodita srečna skupaj.

Spoštujta drug drugega

Pomembno je spoštovati mnenje in odločitve partnerja, tudi če se z njimi ne strinjaš. Ne pozabi na spoštovanje, tudi ko se prepirata. Precej pogosto prepirom sledijo obtožbe. Bodi previden z besedami. Žalitev ne bosta mogla izbrisati. Ni važno, kako ti ali mu je žal, ostre besede bodo pustile brazgotine. Spoštovanje ustvarja zaupanje v odnosu.

Izkažita svojo ljubezen.
Izkažita svojo ljubezen.

Ne spustite ljubosumja v vajin odnos

Ne bodi ljubosumen, saj to kaže, da priznavaš svojo negotovost in strah, da bi te oseba zapustila. Tvoje nezaupanje ustvarja negativne občutke pri partnerju. S tem ga potiskaš k tistemu, česar se tako bojiš.
In kaj, če je on ljubosumen nate? Poskusi ga pomiriti, naj ve, kako zelo ga imaš rad.

Ne poskušajta spreminjati drug drugega

Ljubita se in sprejmita drug drugega takšna kakršna sta. Sprejmi njegove lastnosti in navade, ker te malenkosti naredijo partnerja edinstvenega. Oprosti pomanjkljivosti. Ne zameri mu. Komunicirajta. Večkrat ga pohvali!

Ustvarjajta skupne spomine

Nič vas ne bo zbližalo bolj, kakor ustvarjanje spominov. Potovanja, plesni tečaji, karkoli – delajta tisto, kar se vama zdi zabavno. Napolnita vajino življenje z nečim, kar vaju veseli, v čemer uživata. Gledanje televizije ali pa strmenje v telefon verjetno ne bo postalo srečen spomin, kajne?

Ustvarjajta skupne spomine.
Ustvarjajta skupne spomine.

Življenje si spremenita v pravljico

Preseneti partnerja z malenkostmi. Poskušajta nekaj novega čim pogosteje vnesti v vajino razmerje. Presenečenja, drobna darila, simpatične geste, nepričakovani romantični večeri – ustvarita vajino romantično pravljico.

Preživi čas s svojo ljubljeno osebo

Ne pusti se motiti, ko preživljaš čas s partnerjem. Ugasnita televizor, odložita telefone in uživajta v vajinih posebnih zasebnih trenutkih. Čez dan mu izkaži svojo ljubezen, tudi če sta daleč stran. Ko imaš nekaj prostih minut, mu pošlji sporočilo, kar tako, da ga spomniš, da misliš nanj.

Sanjajta skupaj

Postavita si skupne in lastne cilje. Ne postavljajta si ciljev le na podlagi skupnega razumevanja sreče in uspeha. Pomembno je tisto, zaradi česar sta resnično srečna – vsak zase in skupaj!

Sanjajta skupaj.
Sanjajta skupaj.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
13 znanstveno dokazanih dejstev o nezvestobi, ki jih ne smeš spregledati