12 razlogov, zakaj stare duše tako težko najdejo ljubezen

“Čustva morajo vedno biti svobodna. Nikoli ne sodi prihodnje ljubezni po trpljenju iz preteklosti. Ljubiš, ker pač ljubiš. Nobenega posebnega razloga za ljubiti ni.” - Paulo Coelho

Stari duši niso zanimive površinske ljubezni, v katerih ni globine, temveč stremi k partnerskemu odnosu, v katerem se njihova duša potopi v globino druge duše. Si tudi ti stara duša?

1. Imajo močan občutek identitete

Vedo, kdo so, kar pomeni, da točno vedo, kaj si želijo in česa si ne želijo pri partnerju, kaj deluje in kaj ne.

2. Preveč razmišljajo

So zelo občutljivi, nenehno jih skrbi in si ustvarjajo predpostavke v svojih mislih.

3. Pogosteje se povežejo z začasnimi partnerji

Življenje jih pogosto poveže z ljudmi, od katerih se morajo nekaj naučiti in zrasti. Ker se hitro naučijo lekcije, gredo lahko hitro naprej.

4. Imajo višje poslanstvo in ljubezen, bi jih pri tem le ovirala

V življenju želijo nekaj doseči, preden najdejo ljubezen – ker, ko se stare duše zaljubijo, ljubijo globoko in popolnoma.

5. Ne zadovoljijo se s povprečjem, želijo popolno ljubezen

Ne želijo si zgolj površinskega in običajnega odnosa. Ne bodo se ustalili, dokler ne najdejo prave osebe, s katero bodo imeli iskreno in globoko ljubezen na ravneh duš, če ne, so raje sami.

6. Lahko čutijo strast, a redko najdejo kompatibilnost

Najti nekoga, ki jih privlači, ni tako težko, a najti nekoga, ki bo hkrati njihov najboljši prijatelj, zaupnik, podpornik in ljubimec, je njihov izziv.

7. Sodobni načini zmenkov niso za njih

Čeprav nimajo nič proti, jim spoznavanje preko spleta ali iskanje partnerja drugje, ni naravno. Želijo si spontanih, staromodnih zmenkov.

8. Privlačijo ljudi, ki potrebujejo njihovo pomoč, a ne ljubezni

So naravni zdravilci. Stare duša čuti in želi pomagati nekomu, ki ga potrebuje. Zavedati pa se morajo, da če želijo ljubezen, morajo spoznati partnerja in ne nekoga, ki potrebuje le njihovo pomoč.

9. Niso naklonjeni igricam

Pravila današnje igre, kjer moraš pokazati nezainteresiranost, da izpadeš zanimiv, jih odvrača; v njej ne vidijo smisla. Recimo; koliko časa mora preteči po prvem zmenku, da lahko pošljejo sporočilo. Njihova iskrenost in resnicoljubnost se ne skladata z današnjim svetom, kjer prevladujejo pretvarjanje in laži.

10. Imajo visoke standarde

Veliko pričakujejo od sebe in tudi od partnerja, kar je po eni strani dobro, po drugi, pa je pomembno sprejeti človeka, takšnega kakršen je, kakor pa ga izbrisati iz življenja, ker je nepopoln.

11. Imajo prtljago

Zavedajo se, da morajo najprej razrešiti preteklost, preden gredo lahko naprej in vzpostavijo zares kvaliteten odnos.

12. Strah čutijo tako intenzivno kot ljubezen

Strah jih je, da bi izgubili ljubezen, da niso dovolj dobri. Ljubijo intenzivno, tudi vse drugo občutijo intenzivneje, kar jim včasih prepreči doživeti marsikatero dobro stvar.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ignoriranje, mati vsega maščevanja: tako inteligentni ljudje premagajo spletkarske ljudi