12. slovenski bienale ilustracije: nagrada za življenjsko delo Marjanu Mančku

Zadnjič posodobljeno: :

Največji pregled slovenske ilustracije, slovenski bienale ilustracije, na katerem se za nagrade, plakete in priznanja Hinka Smrekarja potegujejo likovni ustvarjalci različnih generacij in usmeritev, bo letos v Cankarjevem domu med 21. decembrom 2016 in 1. marcem 2017 potekal že dvanajstič.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Galerija Cankarjevega doma, Ljubljana

Organizator

Cankarjev dom

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

4,00 €

Spet sta minili dve leti in nova, dvanajsta izdaja slovenskega bienala ilustracije je pred vrati! Umetniki ilustracije nas bodo znova navduševali s svojo ustvarjalno domišljijo. Poudariti je treba, da je bienale nastal kot rezultat naraščajočega samozavedanja samih ilustratorjev, ki so se kmalu po rojstvu naše mlade države organizirali v sekcijo znotraj društva likovnih umetnikov in dali pobudo za ustanovitev te prireditve, razstavni program Cankarjevega doma pa se je z velikim veseljem pridružil uresničevanju galerijske predstavitve dveletne ilustratorske produkcije. Prvič so bienale ilustracije priredili leta 1993 in od tedaj ga razvijajo kot najpomembnejšo prireditev, posvečeno ilustraciji pri nas.

PREBERITE ŠE: Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad praznuje 10 let

Ilustracija Marjana Mančka v  knjigi Nika Grafenauerja, Žabja radijska postaja.
Ilustracija Marjana Mančka v knjigi Nika Grafenauerja, Žabja radijska postaja.

Nagrado za življenjsko delo tokrat prejme Marjan Manček; predstavlja ga Tatjana Pregl Kobe. Ilustracija je že skoraj štirideset let njegovo najmočnejše izrazno polje, humor pa je njegov razpoznavni znak.

Dodatne Informacije

Več informacij:
cd-cc.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
LJFW 2020: prihaja nova modna sezona!