fbpx

15 filmov, ki so tako slabi, da so že dobri

Američani vsakoletno podeljujejo nagrade Golden Raspberry Awards oziroma Razzies, ki so namenjene najslabšim filmom. Kateri filmi bi se znašli na vašem seznamu, če bi morali izbirati najslabše med najslabšimi?

Za vas imamo nekaj predlogov. V zadnjih 40 letih je bilo posnetih veliko filmov, ki so tako slabi, da so že dobri. Katerih 15 se je uspelo uvrstiti v najožji izbor?

1. Anakonda (Anaconda, 1997)


Pustolovska grozljivka se vrti okoli smrtonosne anakonde. Člani filmske ekipe, v kateri se znajdejo tudi Jennifer Lopez, Ice Cube in Owen Wilson, med snemanjem dokumentarca postanejo talci lovca na kače.

2. Igra usode (Serendipity, 2001)


John Cusack in Kate Beckinsale se v romantični komediji Igra usode prvič srečata leta 1990. Med njima preskoči iskra in na koncu večera skleneta, da bo usoda odločila, ali se bosta spet videla. Čez nekaj let sta vsak s svojim partnerjem tik pred poroko, a kljub temu poskusita narediti vse, da bi se ponovno srečala.

3. Tron: Zapuščina (Tron: Legacy, 2010)


Sama je oče zapustil kot otroka. Mladenič odkrije, da je njegov oče Kevin dve desetletji preživel v videoigri, ki jo je ustvaril. Sam se kmalu znajde v nevarnem digitalnem svetu gladiatorskih spopadov.

4. Hudičevka (She-Devil, 1989)


Zgodba govori o nadvse iznajdljivi gospodinji, ki jo je upodobila Meryl Streep. Ta se odloči, da svojemu možu, ki jo je zapustil zaradi bogate pisateljice, pripravi neusmiljeno maščevanje.

5. Bodi kul (Be Cool, 2005)


John Travolta se v nadaljevanju filma Kdo bo koga (Get Shorty, 1995) predstavi kot Chili Palmer. Po tem, ko se je odločil, da zapusti filmsko industrijo in se poda v glasbene vode, se zaplete v nevarne posle.

6. Pod žarometi (Center Stage, 2000)


Poti 12 najstnikov iz različnih okolij se združijo na newyorški baletni akademiji. Mladci, ki si želijo uspeti v svetu plesa, se na poti do vrha ubadajo s številnimi težavami.

7. Troll 2 (Troll 2, 1990)


V filmu spoznamo družino, ki se odpravi na počitnice v majhno mestece. Skrivnostni kraj je poseljen z grozljivimi škrati, ki se prehranjujejo z ljudmi.

8. Silent Night, Deadly Night 2, 1987


Glavni lik obupnega filma je Ricky, serijski morilec, ki svoje žrtve ubija, oblečen v Božička. O razlogih za to, da je po bratovi smrti postal morilec, se pogovori s psihiatrom.

9. Powder, 1995


Jeremy “Powder” Reed (Sean Patrick Flanery) je genij z nadnaravnimi močmi, ki se šola doma. Po babičini smrti se vpiše v srednjo šolo in tako spozna resnični svet.

10. Deadly Prey, 1987


V akcijskem filmu nastopa skupina sadistov. Ta po ulicah ugrablja ljudi, ki jih pozneje usmrti. Učenci se na taboru naučijo, kako izslediti in ubiti plen.

11. Briljantina 2 (Grease 2, 1982)


Angleški študent se v 60. letih prejšnjega stoletja znajde na ameriški srednji šoli. Dokazati se mora vodji ženske druščine, katere članice lahko hodijo le z rokerji.

12. Alica v čudežni deželi (Alice in Wonderland, 2010)


Vsem dobro poznana Alica ni več otrok, pač pa 19-letnica, ki želi na vsak način ubežati nezaželeni zaroki. Aličine težave olajša Nori klobučar, ki njene stare prijatelje prepriča, da se skupaj odpravijo na pustolovščino.

13. Soba (The Room, 2003)


Johnny je uspešen bančnik, ki v San Franciscu s svojo zaročenko Liso živi sanjsko življenje. Lisa nekega dne iz dolgčasa zadovolji Johnnyjevega najboljšega prijatelja Marka, kar povsem spremeni situacijo.

14. Gigli (Gigli, 2003)


Poklicni morilec Larry Gigli (Ben Affleck) dobi nalogo, da ugrabi brata uglednega okrožnega javnega tožilca. Na pot z njim se odpravi tudi čudovita Ricki (Jennifer Lopez), ki mora poskrbeti, da Larry ne zamoči.

15. Sanjsko dekle (Simply Irresistible, 1999)


Amanda od svoje mame podeduje njeno restavracijo. Ker je zelo slaba kuharica, počasi izgublja vse svoje stranke. Na pomoč ji priskoči rak s posebnimi posebnostmi, ki ji omogoči, da s svojimi jedmi na poseben način vpliva na svoje stranke.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.