15 grozovitih pogruntavščin v zgodovini moške nege

Najboljši izumi v zgodovini moške nege; od sesalca za plešo do napajalnika testisov.

Evansova vakumska kapa

Začetek 20.stoletja. Predstavljamo vam Evansovo vakumsko kapo, ki vam bo trikrat do štirikart na dan posesala glavo in vas tako za vedno rešila plešavosti. Zagotovljeno.

Soul Glo
Soul Glo

Soul Glo

V 70. in 80. letih je frizura, ki je bila videti, kot da ste se ravnokar živalsko prepotili, pričala o tem, da doživljate vročico sobotne noči vsak dan. Magični izdelek za doseganje tega videza je bil Soul Glo.

Stirgil

Čeprav je pripomoček videti in slišati kot kakšna prefinjena mučilna naprava CIE, gre v resnici za izdelek, s katerim so si Rimljani čistili lasišče. Očitno so imeli nekaj proti milu, ki so ga Babilonci odkrili dobrih 2000 let prej. Namesto tega so se raje posluževali natiranja skalpa z oljem, ki so si ga potem postrgali s stirgilom.

Vibrirajoča krtača

Leta 1942 je v Ameriki mogoče kupiti čudežno vibrirajočo krtačo, ki s telovadbo za lasišče odpravi vse tegobe, obljublja konec prhljaja in srbečega lasišča ter zagotavlja bolj privlačno frizuro. Izdelek je bil močno priljubljen pri nežnejšem spolu.

Lasulje
Lasulje

Lasulje

Lasulje so bile pravi modni hit tam od leta 1500 do 1800. Prikladno je moda lasulj sovpadla z izbruhom sifilisa, ki je pustil moške glave plešaste. Poleg maskiranja sifilitičnih glav so bile lasulje praktične še iz drugih vidikov; lahko ste jo dobro napudrali in nadišavili in tako ni bilo potrebe po umivanju. Ah ja, kaj bi dali, da bi lahko živeli v tistem času…

Prvi dezodorant

Prvi dezodorant je bil prvi korak k lepše dišeči prihodnosti. Na žalost pa ni bil najbolj praktičen, saj ga je bilo treba nanašati s prsti.

Makasarško olje

Olje naravnost iz Jakarte je obljubljajo fino eksotičen vonj in nasploh mnogo dobrobiti za moške frizure. Edina napaka je bila, da je puščalo precej neprivlačne madeže na vsem čemur so se približale naoljene glave.

Glavnik za plešo

Ena od uporabnejših domislic v zgodovini frizerstva je gotovo poseben glavnik, ki vam hkrati zlošči plešo. Le zakaj so ga prenehali izdelovati?!

Britvica iz školjke

Pradavnina. Sedaj veste s čim so se brili pred noži.

Flowbee

Leto 1986. Še ena genialna domislica o sesanju las. Tokrat je sesalec uporabljen kot pripomoček, ki vam lase privzdigne za striženje. Menda je ta metoda še vedno v rabi za striženje psov.

Nosni aparat

Zakaj ne bi po principu zobnega aparata ustvarili še nosnega aparata? Leta 1916 se je krivonosim obetala lepša prihodnost.

Radijev napajalnik testisov

Dokaz, da je treba nove tehnologije uvajati počasi. Torej, ljudje so leta 1910 verjeli, da bodo, če jim bo iz testisov viselo 20 mikrogramov rafiniranega radija, postali bolj možati.

Samolepljive ščetine

1960; seks, droge in umetna brada. Neverjetna ponudba zalizcev, brčic in brade, ki si jih lahko enostavno prilepimo, če smo v zagati in želimo impresionirati ostale goste na psihadelični zabavi.

Lasje v spreju

Nimate las? Nič hudega, od leta 1990 si jih lahko nasprejate. Še vedno v rabi.

Sprej za boljši dah

Za mentolov zadah.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Osebnostni test, ki je grozljivo resničen! Tako te vidijo drugi!