15 najcenejših obrokov v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami po svetu

Restavracije z Michelinovimi zvezdicami veljajo za simbol prestiža, vanje pa po navadi zaidemo le ob posebnih priložnostih. Za jedi, ki jih pripravljajo največji kuharski mojstri, je po navadi treba odšteti bajne vsote denarja. Ampak je res vedno temu tako?

Kot kaže, pa si je tudi v najbolj prestižnih restavracijah mogoče privoščiti cenovno ugoden obrok.

Platforma Traveloka je izpeljala raziskavo, v okviru katere je želela poiskati najbolj poceni jedi v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami po svetu. Verjeli ali ne – cena najcenejšega obroka je manj kot 2 evra.

Raziskovalci so na Michelinovi uradni spletni strani proučili vodnike po restavracijah v različnih državah. Na ta način jim je uspelo poiskati najcenejše restavracije z eno ali dvema Michelinovima zvezdicama. Izbrane gostinske lokale so razvrstili po ceni posameznih jedi po naročilu, ki jih ponujajo.

Katerih 15 restavracij z Michelinovo zvezdico se je uvrstilo na vrh lestvice najcenejših? Cene jedi so zaradi večje preglednosti pretvorjene iz lokalnih valut v evre.

15. Tuju, Sao Paolo, Brazilija – 19,65 €

14. Fritz’s Frau Franzi, Dusseldorf, Nemčija – 19,50 €

13. Ten-you, Kyoto, Japonska – 18,80 €

12. The Coach, Marlow, Združeno kraljestvo – 18,50 €

11. King, Macau – 16,30 €

10. Al’s Place, San Francisco, ZDA – 15,80 €

9. L’Antic Moli, El Castell, Španija – 14,50 €

L'Antic Moli.
L’Antic Moli.

8. Lao Zheng Xing, Šanghaj, Kitajska – 12,60 €

View this post on Instagram

Lao Zheng Xing ร้านอาหารที่เก่าแก่ที่สุดในเซี่ยงไฮ้ เปิดตั้งแต่ปี 1862 ได้มิชลิน 1 ดาวปี 2018 เน้นขายอาหารสไตล์เซี่ยงไฮ้ที่แยกประเภทออกมาจากอาหารหารสไตล์เจ้อเจียงที่เป็น 1 ใน 8 ประเภทใหญ่ของอาหารจีน #草头圈子 ผัดผักหน้าไส้ตุ๋น ใช้ผัก 草头 หน้าตาคล้ายๆใบ clover รสชาติคล้ายๆผักน้ำ ส่วนไส้ตุ๋นซอสมานุ่มมากๆ ไม่มีกลิ่นเหม็นมีแต่กลิ่นซอส รสชาติดี ถือว่ารสชาติอร่อยมากๆแต่ก็มันมากตามสไตล์อาหารจีน คีบผักมาคำนึงเอาช้อนรีดน้ำมันออกมาได้เกือบช้อนชา #正兴酱方 หมูสามชั้นตุ๋นซิกเนเจอร์ของร้าน ได้รับอิทธิพลมาจาก #หมูตงพอ #东坡肉 #dongpopork อาหารสไตล์หางโจว เป็นต้นตำรับของ #หมูฮ้อง และ หมูคะคุนิ #kakuni #角煮 อีกด้วย ที่ร้านจะเสริฟมีดกับส้อมมาให้ด้วยสำหรับเมนูนี้ แต่หมูเปิ่อยจนใช้ตะเกียบคีบออกมาได้ รสชาตินะเน้นรสเหล้าจีนมากกว่ารสซีอิ๊ว เปรี้ยวหวานนำ แต่กินไปสักพักจะค่อนข้างเลี่ยน ลิ้นคนไทยอย่างเราจะโหยหพริกน้ำส้มขึ้นมาทันที ร้านอยู่สถานี People’s Square ใช้ทางออกที่ 15 เดินตรงมาทางถนน Fuzhou จะเจอร้านอยู่ทางซ้ายมือ ผมไปตอนเที่ยงตรงรอคิวประมาณ 1 ชม. แต่ถ้าหลังเที่ยงก็ไม่มีคิวแล้วครับ #jyyshanghai #jyyshanghainese

A post shared by Tossaporn Singhakritpisal (@tossaporn555) on

7. Three Coins, Tajpej, Tajvan – 11,40 €

Three Coins.
Three Coins.

6. Ginza Ibuki, Tokio, Japonska – 11,00 €

5. Jay Fai, Bangkok, Tajska – 10,60 €

Jay Fai.
Jay Fai.

4. Chugokusai S. Sawada, Osaka, Japonska – 8,45 €

3. Hamo, Seul, Južna Koreja – 6,25 €

https://www.instagram.com/p/BdFcgAVnass/?utm_source=ig_embed

2. Tim Ho Wan, Hongkong – 3,35 €

Tim Ho Wan.
Tim Ho Wan.

1. Liao Fan Hong Kong, Singapur – 1,95 €

Liao Fan Hong Kong
Liao Fan Hong Kong

Dodatne Informacije

Več informacij:
traveloka.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!