15 zanesljivih znakov, da je med vama neustavljiva kemija

Tudi moški si želijo varen pristan! Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Ali kemija res obstaja? Ali je to zgolj hollywoodska izmišljotina? Sta potencialni sorodni duši? Ali obstajajo znaki čustvene privlačnosti ali to ni nič drugega kot fizikalna kemija?

Kemijo med dvema osebama lahko opredelimo kot kombinacijo fizične privlačnosti, želje, čustvene povezanosti, strasti in hrepenenja, ki je ne morete nadzorovati.

Počutite se vznemirjeni in hkrati mirni. Preprosto veste, da je ta oseba tista, ki si jo želite, in tega občutka morda ne boste mogli nikoli izraziti z besedami.

Poglejmo, kakšni so neizpodbitni znaki kemije med dvema osebama.

1. Predaja in zaljubljenost

Počutite se, kakor da vaju nevidna sila vleče drug drugem. Morda sta si izmenjala le nekaj besed, toda ves čas je v vas prisoten tisti občutek, kakor da se že dolgo poznata. Včasih se vprašate, ali ste to osebo že kdaj srečali, ker se zdi nemogoče biti tako povezani z nekom, ki ga šele spoznavate.

2. Oči nikoli ne lažejo

Preprosto ne morete odmakniti pogleda drug od drugega, pa čeprav se trudite. Opazujeta se od zgoraj navzdol in si včasih celo delita daljši stik z očmi. Pojavi se občutek sramežljivosti in ko ugotovite, da so vas ujeli, kako strmite vanje, pogledate stran in se pretvarjate, da se ni nič zgodilo.

Foto: Olya Kobruseva / Pexels

3. Nasmeh vas izda

Ko ga srečate, si ne morete pomagati, da se ne nasmehnete. Lahko bi imeli zelo slab dan, toda v trenutku, ko bi vstopil v sobo, bi bilo, kakor da je posijalo sonce in pregnalo vse oblake. Nemogoče je, da se počutite slabo, kadar koli je v vaši bližini. Ni mu treba ničesar storiti, da bi vam izboljšal razpoloženje – prisotnost je več kot dovolj. Ni mu treba povedati niti ene besede – že samo njihova energija vas dvigne v sekundi.

4. Govorite isti jezik

Govorita isti jezik ljubezni. Kakor da ste našli del sebe v nekom drugem. Najboljšega prijatelja. To je nekdo, ki mu lahko zaupate, nekdo, s katerim imate skupne interese, nekdo, s katerim lahko razvijete medsebojno zaupanje. Včasih se vam zdi, da vas razume celo bolje kot se sami. Ne morete se načuditi, da tako dobro pozna jedro vaše osebnosti. Imata podoben okus in delite enake najljubše stvari, vključno z glasbo, filmi, knjigami. Si dokončata misli in vsa komunikacija je lahkotna, kar kaže, da delite neverjetno močno intelektualno kemijo.

5. Obstajajo prijetni zvoki tišine

Se spomnite trenutkov, ko ste na prvem zmenku in nastopi trenutek neprijetne tišine. Takrat dobite željo, da bi pobegnili iz te neprijetne situacije. A največji znak, da ste našli svojo sorodno dušo, je dejstvo, da čas ob njih lahko preživite v tišini.

6. Metuljčki v trebuhu

Vsakič, ko boste srečali to osebo, se vam zdi, da se pripravljate na prvi zmenek. Ne glede na to, kako dolgo se že videvata, imajo ti metulji enako intenzivnost kot na začetku. Ko se srečate, vam srca začne utripati kot noro, da ga skoraj slišite. To nima nobene zveze z vašo starostjo. Vseeno je, koliko ste stari – ko vas bo zadela ta vrsta kemije, se vam bo zdelo, da ste zaljubljeni najstnik.

Objem pomeni več kakor tisoč besed. Foto: Cottonbro / Pexels

7. Vedno ste osredotočeni drug na drugega

Se spomnite, kako je ta oseba že od prvega trenutka, ko so se vaše poti srečale, pritegnila vašo pozornost? To se nikoli ne spremeni, saj ta občutek ni kratkoročna privlačnost – je veliko več kot to. Lahko bi bila skupaj že več let, vendar bo vedno v središču vaše pozornosti. To je verjetno edina oseba na svetu, ki vas ne bo nikoli dolgočasila.

8. Neverbalni znaki

Včasih neverbalni signali govorijo glasneje kot besede. Ne pozabimo, da lahko izberete, kaj boste rekli, toda večinoma ne morete nadzorovati telesnih kretenj.
Prav to se zgodi, kadar med dvema osebama obstaja kemija. Ni si treba izjavljati ljubezni – vaša dejanja bodo govorila v vašem imenu.
Bistvo je, da govorica telesa ne more prikriti prave kemije, ampak jo le še okrepi.
In ne pozabimo na vse tiste naključne dotike, ki si jih ves čas delite. Največkrat to počnete nevede – kot da bi vaša telesa imela to neobvladljivo željo, da bi bila čim bližje drug drugemu.

9. Pričakovanje naslednjega srečanja

Vseeno je, ali sta se šele razšla, že načrtujete naslednje srečanje. Povsem očitno je, da komaj čakate, da se spet srečate. Štejete dneve, ure in minute, dokler ne boste mogli deliti istega zraka, ker ni pomembno, kaj počnete ali kam greste – to, da ste ob njem, vas osrečuje. Kadarkoli ste s to osebo, izgubite občutek za čas.
Ste opazili, da vedno najdete čas zanj, ne glede na to, kako utrujeni ste. Če bi bilo odvisno od vas, bi preživela skupaj vsako sekundo prostega časa.

10. Sta sladko nadležna drug do drugega

Brez razloga se spopadata. Gre za igro besed, ki jo uporabljate, da stvari ostanejo zanimive, in usmerjate pogovor na nekakšen čuden, a hkrati smešen način. Nagajata si in se obnašata kakor otroka.

11. Sta spogledljiva

Nočete, da bi kdo v vaši bližini opazil, da se med vama dogaja nekaj več, zato se prefinjeno spogledujeta. Nedolžni poljubi na obraz, objemi trajajo dlje, kot bi morali, in vedno premikate roko gor in dol po hrbtu. Vsak fizični stik je vljuden in prijazen, a hkrati tako napet, da reže zrak.

12. Čas je relativna stvar

Vsakič, ko sta drug ob drugem, izgubite občutek za čas. Pravijo – čas teče, ko ste srečni, ko uživate. Resnica pa je, da čas leti, ko ste s pravo osebo.
Ko ste s pravo osebo, se lahko pogovarjate o številnih temah in se ne bi mogli dolgočasiti, če bi to želeli. Tudi če bi sedeli v popolni tišini, bi vseeno uživali v družbi drug drugega.

Sladka presenečenja, ki narišejo nasmeh.
Foto: Dzenina Lukac / Pexels

13. Vse je v malenkostih

Opazite novo srajco. Spomnil se je, da ste rekli, da imate radi jagodno čokolado, zato vas bo naslednjič presenetil z njo. Znaki kemije so najbolj opazni, če ste pozorni na te majhne stvari.

14. Skrivnost in pričakovanje

Skrivnost in pričakovanje gresta z roko v roki z dobro kemijo. Skrivnost in način spogledovanja sta tisto, kar vas je zasvojilo. Vedno več želite vedeti o drugi osebi.
Na neki način lahko na kemijo gledamo kot na uganko, ki si jo obe osebi želita rešiti. Imate nekaj dejstev in znanja drug o drugem, vendar so vse večinoma le domneve.
Če se bolje spoznata in razrešita skrivnosti, boste tudi pokazali, ali je ta kemija med vama resnično vzdržna in ali obstajajo razlogi, na katerih lahko začnete ustvarjati odnos. Nikoli ni dobro, da prezgodaj razkrijemo preveč, zato si vzemite čas z reševanjem sestavljanke. Spoznavajta se po korakih.

15. Neizogibna spolna privlačnost

Spolna kemija, ki jo delite, naredi vsako situacijo, v kateri ste, neverjetno napeto. V vseh pogledih se privlačita. Fizična privlačnost in napetost zagotovo nista najpomembnejša znaka kemije, vendar sta enako pomembna kot ostali.

Najboljša vrsta kemije je tista, ki vključuje vse sestavine telesa, duše in uma.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To nujno potrebuje posamezno astrološko znamenje, da se v partnerski zvezi počuti udobno