#161 City Magazine

Črna – bela, bela – črna // Kako ste kaj? Saj ne, da bi vas rada obremenjevala s kakšnimi črno-belimi novicami, kot nakazuje naslov, in res je, da je nebo sivo, mokre nogavice pa so neuravnotežen vložek glede na dež in veter, ki povzročata neupravičeno nasilje nad našimi čevlji, dežniki, plašči …

Sicer pa malo zabavne aktivnosti z vremenom ne bo škodovalo, pa tudi izgovor imamo lahko za majhno zasedanje črno-belega fotelja pred našo televizijo. Čas je takorekoč kot nalašč, da ostanemo doma, zaviti v črno-belo odejo, z nataknjenimi črno-belimi nogavicami, srkajoč črno-beli kakav iz bele šalice s črnimi pikami, zatopljeni v star črno-beli film, skrivnosten, strašljiv ter z z duhovi prepojeno osrednjo zgodbo. Odlično za čemeren dan. In zakaj bi morali barve dokončno utišati in se posvetiti črno-beli? No ja, ne čisto dokončno, barve bodo tokrat le spremljevalke črno-bele. Skratka, in zakaj črno-bela? To ni črna in ni bela, to sta dve nasprotujoči si, a kompatibilni barvi, ki bosta narekovali modne trende to pomlad in tudi poletje. Črno-belo je vedno odlikovala brezčasnost ter je veljala za nekakšno prispodobo znamenja časov. Tokrat bo spet igrala osrednjo vlogo, s stranskimi pa ji bodo bolj ali manj delale družbo precej žive neonske barve ter drzne barve, kot so nestrpno rdeča, damsko škrlatna in nepotopljiva temno modra. Vsi odtenki tropskega peska bodo klicali poletje in dodajali noto diskretnosti.

Pomlad bo absolutna vrnitev samozavestnih žensk v stilu 60., z nabranimi krili, z velikimi elegantnimi pasovi, z drznimi potiski in razkošnimi vzorci, s črno-belimi širokimi črtami ter z malimi in velimi pikami črne ali bele barve. Jeans bo, kot vedno, ostajal ljubljenec našega oblačenja, večeri pa bodo rezervirani za bleščice, a pod pogojem, da bo bleščeč samo en kos, svetlikajoč se v gibanju. Letošnja pomlad bo sinonim za črno-belo in neon. Vsakdo lahko nosi črno-belo, vsakdo ga lahko pretvori v svoj osebni slog brez kančka pridiha monotonosti. Lahko gremo še dlje od standardnih črno-belih topov, saj je zabavnost tega trenda ravno mešanje teh dveh barv od glave do pete ter ustvarjanje izrazitih kontrastov, kjer bomo uporabili tako minimalistične kot tudi asimetrične kroje ter nešteto vzorcev, ki bodo nosljivi vsak dan. Se še vedno obotavljate, kako naj črno-bela odraža vaš stil pomladi?

161 – City Magazine 3/2013 – od 18 MARCA do 2 APRILA 2013 by City Magazine

Naslednje
Torul

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
#249 – CITY MAGAZINE