fbpx

20 fotografij, ki dokazujejo, kako mrzlo je bilo dejansko v ZDA

Ekstremne vremenske razmere postajajo vse bolj pogoste, kar na svoji koži občutimo prebivalci Zemlje. Medtem ko se Avstralija sooča z vročinskim valom, pa je bilo stanje v ZDA še do nedavnega povsem nasprotno.

Srednji zahod ZDA je zajel val polarnega mraza, ki ga je povzročil polarni vrtinec. Temperatura zraka se je spustila vse do -30 stopinj Celzija, pri čemer občutek mraza zaradi vetra dosega -50 stopinj Celzija.

Polarni vrtinec je sezonski atmosferski pojav, ki nastane, ko se stratosfera močno ohladi. Ustvarijo ga razlike v temperaturi med severnim tečajem in južnejšimi geografskimi širinami. Ob nenadnem ogrevanju stratosfere lahko pride do razcepa polarnega vrtinca na dva dela. Hladni arktični zrak tako prodre globoko na jug. Prav do tega je prišlo v ZDA.

Kdo potrebuje vosek, ko pa za lase poskrbi mraz?
Kdo potrebuje vosek, ko pa za lase poskrbi mraz?

V mestih, kot so Chicago, Milwaukee in Detroit, je bila temperatura zraka celo nižja kot v nekaterih krajih na Antarktiki. Mraz je povzročil številne nevšečnosti, saj je življenje ponekod tako rekoč ohromljeno. Zaradi ekstremnega vremena, ki je že terjalo smrtne žrtve, so bili odpovedani številni leti, svoja vrata pa so zaprle mnoge šole, podjetja in trgovine.

Tresejo se tudi cestne luči.
Tresejo se tudi cestne luči.

Večina ljudi se je pred mrazom skušala zaščititi tako, da je ostala v udobju svojih domov. Pogumnejši so se odločili, da posnamejo nekaj fotografij, ki dokazujejo, da je bilo  v ZDA trenutno zares ledeno mrzlo.

Galerija – 20 fotografij, ki dokazujejo, kako mrzlo je bilo dejansko v ZDA

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!