fbpx

20 novih posvojenih javorjev na Poti spominov in tovarištva

Ljubljana, 28. november 2013 – Predstavniki in najemniki nakupovalnega središča Citypark in predstavniki MOL so danes pozdravili novega prebivalca ob Poti spominov in tovarištva. Citypark je namreč v okviru družbeno in okoljsko naravnane akcije podaril 10.000 EUR za posaditev 20 novih dreves na tej največji zeleni javni površini v Ljubljani.

Zelenje in drevesa so še posebno v urbanih središčih nepogrešljiv del zdravega in prijetnega bivanja, ohranjanje naravnih virov pa je danes pomembnejše kot kdajkoli prej. Citypark se je zato odločil za družbeno odgovorno in okoljsko naravnano akcijo, ki so jo poimenovali Posvoji drevo. Namen akcije je poskrbeti za ohranjanje in širjenje zelenih parkovnih površin naše prestolnice in vzpostaviti še bolj oseben stik prebivalcev z okoljem. Citypark bo v ta namen podaril 10.000 EUR za posaditev 20 novih dreves, ki bodo rasla na Poti spominov in tovarištva – na odseku Brdnikove ulice in Ceste na Brdo. Ob prvem od novo posajenih dreves vrste javor (latinsko Acer Rubrum) so danes odkrili tablico z imeni prvih 75 kupcev, ki so simbolično posvojili drevo.

Boštjan Brantuša, Citypark
Boštjan Brantuša, Citypark

Toni Pugelj, izvršni center manager Cityparka je ob tej priložnosti povedal: »V Cityparku smo zavezani k skrbi za okolje in širšo družbo, kar si prizadevamo na različne načine. Spomladi smo tako odprli polnilno postajo za električna vozila, različnim organizacijam pomagamo z dobrodelnimi akcijami, si prizadevamo za učinkovito rabo energije in materialov v centru in podobno. Večinoma smo pri tem vključeni predvsem zaposleni v Cityparku, vključno z našimi najemniki, zato smo k sodelovanju v dobrodelni akciji Posvoji drevo tokrat želeli povabiti tudi svoje zveste kupce, da nam pomagajo posvojiti prvih 20 dreves in tako razširjati zavest o pomenu zelenega okolja. Veseli smo, da se je od 11. novembra, ko se je akcija začela, na povabilo k posvojitvi odzvalo že več kot 130 posameznikov in družin, v nadaljevanju pa bomo posvojitev omogočili tudi svojim poslovnim partnerjem, ki bodo lahko v imenu podjetja posvojili del drevesa.«

Posvojeno drevo
Posvojeno drevo

Akcija Posvoji drevo se bo zaključila januarja 2014, kupci pa lahko drevo posvojijo s pomočjo letaka, ki ga prejmejo v trgovinah v Cityparku ob nakupu nad 30 EUR. Skrbništvo posameznega drevesa si bo delilo več posvojiteljev, ki bodo svoja imena lahko našli na tablicah poleg posajenih dreves ter v virtualnem parku na spletni strani www.posvoji-drevo.si, kjer si je že mogoče ogledati, koliko kupcev je doslej posvojilo drevesa.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!