21. festival dokumentarnega filma 2019: absurdi sveta

A Woman Captured / Zasužnjena ženska
Zadnjič posodobljeno: :

V lanskem letu smo se soočali (in še zmeraj se) s svetovnimi problemi in spoznali kar nekaj kontroverznih političnih osebnosti, katerih zgodbe so filmski ustvarjalci ujeli v dokumentarne filme. 21. festival dokumentarnega filma 2019 bo nastavil ogledalo družbi, in sicer bo tekmovalni program na temo človekovih pravic odstiral akutne probleme sodobnega sveta, ki ga mediji in družba pogosto potiskajo stran. Poleg filmov z močnim sporočilom so ustvarjalci in organizatorji festivala pripravili tudi delavnice, seminarje, predavanja, pogovore in programe za mlade in otroke.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Cankarjev dom

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

4,50; 5,30 €

Festival dokumentarnega filma vsako leto javnosti nastavi ogledalo in jo opozorili na to, da je svet, v katerem živimo MI, za nas morda čaroben, za nekoga drugega, nekje drugje, pa uničujoč.

Tema človekovih pravic je bila tako tudi letos aktualno vprašanje, s katerim so se ukvarjali filmski ustvarjalci – ta odstira aktualne probleme sodobnega sveta, ki služijo kot opozorilo sodobnim množičnim medijem, ki številne pomembne in pomenljive zgodbe zaradi navidezne neatraktivnosti vse prepogosto potiskajo vstran.

Letošnji izbor tekmovalnih filmov uokvirjajo pomembne teme, kot so vprašanje pravic žensk, rasizem, delitev sveta, politična moč in politiki, sodobno suženjstvo in veliko več.

Udeleženci 21. festivala dokumentarnega filma 2019 boste dobili priložnost zaživeti težka življenja, ki vas morda spodbudijo k ukrepanju, spremembi in reševanju ljudi v vaši bližnji okolici, ki trpijo. Podobno kot vsi zagovorniki človekovih pravic tudi dokumentarci na to temo pogosto razkrivajo, kar bi kršitelji želeli, da ostane skrito.

Na spletni strani Festivala dokumentarnega filma si lahko ogledate program filmov, ki vas bodo pustili brez besed. Prav tako lahko kupite vstopnice.

Dodatne Informacije

Več informacij:
fdf.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
#FUKSi 2021: prihajajo Deborah De Luca in Siddharta