HTC 5G HUB – Taka “naprava” bo v vsakem domu prihodnosti

Ni več daleč dan, ko bo prenos podatkov po zraku hitrejši od prenosa po bakrenih in optičnih napeljavah. Tega se zavedajo pri podjetju HTC, kjer so predstavili novodoben “ruter” oziroma dostopno točko - HTC 5G HUB za dom ali službo, ki je neke vrste “hotspot” na katerega boste povezali vse vaše brezžične naprave z internetom.

Tehnično je naprava HTC 5G HUB nekje med ruterjem in dostopno točko oz. ti “hotspotom”… a ima 5-palčni zaslon, in v notranjosti poganja sistem Android 9. Seveda je tu na razpolago še USB-C vhod ter ethernet priključek. Slednji nakazuje tudi na izkoriščanje naprave kot sodobnega domačega ruterja takrat, ko ne bo priključen na 5G omrežje, a ko ga boste sabo vzeli na vikend, bo poganjal mobilni internet – preko nano sim kartice. Baterija pa bo držala dobrih 24 ur.

Napravo poganja procesor Qualcomm Snapdragon 855, ki v sodelovanju z modemom X50, omogoča brezhibno hiter brezžični internet (do 2,63 Gb / s). Na “dostopno točko” oziroma “ruter” se lahko hkrati poveže do 20 naprav. Prav tako ga lahko naložite z aplikacijami in jo uporabite tablico za gledanje filmov ali poslušanje glasbe. Njena 32 GB prostora za shranjevanje je mogoče razširiti z MicroSD kartico. Spodbuden je tudi podatek, da ima naprava veliko baterijo kapacitete 7.660 mAh, ki podpira obrnjeno polnjenje, tako da lahko druge naprave po potrebi iz nje črpajo energijo. Vsekakor naprava, za katero verjamemo, da bo našla pot v vaš dom že v prihodnjih letih.

Dodatne Informacije

Več informacij:
htc.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!