fbpx

HTC Project Proton: dvojna ultralahka VR-očala

HTC Project Proton

HTC je z javnostjo delil svoja prototipa VR-očal (Project Proton), ki naj bi podpirala hkrati VR in AR.

Gledanje skozi VR-očala je zelo zanimiva izkušnja, čeprav še vedno malce nedodelana. A v zadnjih letih se je na tem področju veliko postorilo; največ poudarka je bilo na čim manjši odvisnosti od kablov, ki so pri kolovratenju z očali moteči, ter na udobju. Ravno to bo eden izmed glavnih adutov novih VR-očal podjetja HTC, ki s svojimi VR-očali Vive na trgu še vedno kraljuje. Nova prototipa dvojnih očal nakazujeta boljšo porazdelitev teže, medtem ko bodo ena od očal bojda podobno težka kot običajna sončna očala.

Samostojna VR očala HTC Project Proton z procesorskim modulom
Samostojna VR-očala HTC Project Proton s procesorskim modulom

HTC Project Proton VR torej omenja dvoje očal. Tista resnejša bodo večino procesorske moči preusmerila na modul, ki bo nameščen za uporabnikovo glavo, kar bo lepše razporedilo težo očal. Druga očala pa so mišljena predvsem za lažja opravila, saj jih bo zelo verjetno poganjal pametni telefon. Govori se celo o tem, da naj bi očala zmogla tako VR kot AR, pri slednjem pa naj bi si pomagala z v vezir nameščenimi kamerami. HTC je svoj prototip rade volje pokazal javnosti že zdaj, saj želi od nje dobiti čim več povratnih informacij. Le tako bo izdelal izdelek, ki bo ustrezal resnično vsem.

VR očala HTC Project Proton
VR-očala HTC Project Proton

Dodatne Informacije

Več informacij:
htc.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!