Muzej Louvre x HTC Vive Arts: Mona Liza kot je še niste videli

HTC VIVE Arts in pariški muzej Louvre od 24. oktobra obiskovalcem ponujata nepozabno doživetje z naslovom Mona Lisa: Beyond the Glass. Gre za prvo muzejsko izkušnjo navidezne resničnosti (VR). Obiskovalci imajo tako priložnost, da v okviru velike razstave del Leonarda da Vincija, Mona Lizo, najbolj znano mojstrovino italijanskega renesančnega genija, spoznajo na povsem nov način ter s pomočjo VIVEPORTa tudi od koderkoli po svetu.

Mona Lisa: Beyond the Glass ponuja povsem nov pogled na znamenito da Vincijevo sliko in daje priložnost za bolj osebno srečanje z likovno umetnino v virtualnem prostoru. S pomočjo te inovativne in interaktivna izkušnje, lahko muzej uporabnikom širom sveta ponudi dostop do ikonične Mone Lize na doslej še neviden način.

Na začetku sedemminutne poglobljene izkušnje se opazovalec s pomočjo najnovejšega predvajalnika za navidezno resničnost HTC VIVE Cosmos znajde v sobani muzeja Louvre, kjer domuje znamenita Mona Liza. Sprva je postavljen za množico obiskovalcev, pred sliko v muzejski galeriji. Ko se množica razide se opazovalec premakne v neposredno bližino slike, ki ni več zavarovana z zaščitnim steklom in okvirjem. Zdaj si lahko sam ogleda živopisne podrobnosti te slavne oljne slike, vključno s teksturo lesene plošče, ki se vidi skozi barvni sloj, pa tudi hrbtno stran plošče, kjer lahko opazuje razpoko v lesu in način, kako je bila restavrirana.

7-minutna izkušnja omogoča, da  slovito Mona Lizo vidimo v povsem drugi luči.
7-minutna izkušnja omogoča, da slovito Mona Lizo vidimo v povsem drugi luči.

Izkušnja navidezne resničnosti združuje gibljivo sliko, zvok in interaktivno zasnovo, ki opazovalcu omogoča poglobljeno izkušnjo da Vincijevega sveta in odkrije, kaj vse lahko fotografiranje ikonične umetnine z infrardečo lučjo razkrije o modelu na sliki. Opazovalec dobi na popotovanju skozi čas vpogled v proces nastajanja znamenite umetnine in kako se je le ta v 500 letih spreminjala. Pripovedni del izkušnje pa razblini številne mite o sami Moni Lizi na način, da razkrije več podrobnosti o njenih oblačilih in identiteti.

Razširjena domača različica je na voljo za prenos v HTC-jevi neomejeni VR naročniški storitvi, VIVEPORT Infinity, skupaj z ostalimi VR spletnimi platformami, vključno z mobilnim VR za iOS in Android. Uporabnikom poleg vsebine, ki si jo lahko ogledajo v muzeju, ponuja tudi priložnost, da doživijo izkušnjo obiska Louvra, ko vstopijo skozi ikonično stekleno piramido v virtualni prostor, obiščejo Grand Galerie in si ogledajo celotno da Vincijevo zbirko slik v znamenitem pariškem muzeju.

Razstava bo na ogled vsak dan razen torka, od 9:00 do 18:00 ter ob sredah in petkih do 21:45. Dodatni termini ob sobotah in nedeljah do 21:45 (samo razstava). Rezervacijo vstopnic, ki stanejo 17 evrov (zbirke in razstave) lahko opravite na ticketlouvre.fr.

Dodatne Informacije

Več informacij:
arts.vive.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Zvok, ki vas prevzame: tako glasbo čutijo Jure Košir ter Mike in Jasna Vale