fbpx

Muzej Louvre x HTC Vive Arts: Mona Liza kot je še niste videli

HTC VIVE Arts in pariški muzej Louvre od 24. oktobra obiskovalcem ponujata nepozabno doživetje z naslovom Mona Lisa: Beyond the Glass. Gre za prvo muzejsko izkušnjo navidezne resničnosti (VR). Obiskovalci imajo tako priložnost, da v okviru velike razstave del Leonarda da Vincija, Mona Lizo, najbolj znano mojstrovino italijanskega renesančnega genija, spoznajo na povsem nov način ter s pomočjo VIVEPORTa tudi od koderkoli po svetu.

Mona Lisa: Beyond the Glass ponuja povsem nov pogled na znamenito da Vincijevo sliko in daje priložnost za bolj osebno srečanje z likovno umetnino v virtualnem prostoru. S pomočjo te inovativne in interaktivna izkušnje, lahko muzej uporabnikom širom sveta ponudi dostop do ikonične Mone Lize na doslej še neviden način.

Na začetku sedemminutne poglobljene izkušnje se opazovalec s pomočjo najnovejšega predvajalnika za navidezno resničnost HTC VIVE Cosmos znajde v sobani muzeja Louvre, kjer domuje znamenita Mona Liza. Sprva je postavljen za množico obiskovalcev, pred sliko v muzejski galeriji. Ko se množica razide se opazovalec premakne v neposredno bližino slike, ki ni več zavarovana z zaščitnim steklom in okvirjem. Zdaj si lahko sam ogleda živopisne podrobnosti te slavne oljne slike, vključno s teksturo lesene plošče, ki se vidi skozi barvni sloj, pa tudi hrbtno stran plošče, kjer lahko opazuje razpoko v lesu in način, kako je bila restavrirana.

7-minutna izkušnja omogoča, da  slovito Mona Lizo vidimo v povsem drugi luči.
7-minutna izkušnja omogoča, da slovito Mona Lizo vidimo v povsem drugi luči.

Izkušnja navidezne resničnosti združuje gibljivo sliko, zvok in interaktivno zasnovo, ki opazovalcu omogoča poglobljeno izkušnjo da Vincijevega sveta in odkrije, kaj vse lahko fotografiranje ikonične umetnine z infrardečo lučjo razkrije o modelu na sliki. Opazovalec dobi na popotovanju skozi čas vpogled v proces nastajanja znamenite umetnine in kako se je le ta v 500 letih spreminjala. Pripovedni del izkušnje pa razblini številne mite o sami Moni Lizi na način, da razkrije več podrobnosti o njenih oblačilih in identiteti.

Razširjena domača različica je na voljo za prenos v HTC-jevi neomejeni VR naročniški storitvi, VIVEPORT Infinity, skupaj z ostalimi VR spletnimi platformami, vključno z mobilnim VR za iOS in Android. Uporabnikom poleg vsebine, ki si jo lahko ogledajo v muzeju, ponuja tudi priložnost, da doživijo izkušnjo obiska Louvra, ko vstopijo skozi ikonično stekleno piramido v virtualni prostor, obiščejo Grand Galerie in si ogledajo celotno da Vincijevo zbirko slik v znamenitem pariškem muzeju.

Razstava bo na ogled vsak dan razen torka, od 9:00 do 18:00 ter ob sredah in petkih do 21:45. Dodatni termini ob sobotah in nedeljah do 21:45 (samo razstava). Rezervacijo vstopnic, ki stanejo 17 evrov (zbirke in razstave) lahko opravite na ticketlouvre.fr.

Dodatne Informacije

Več informacij:
arts.vive.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!