fbpx

25 Verde: Urbana drevesna hiša, ki jo pred onesnaženostjo ščiti 150 dreves

Urbana "drevesna" hiša

Urbana drevesna hiša 25 Verde, ki je pred mestnim hrupom in onesnaževanjem zaščitena s 150-imi drevesi, z inovativnim dizajnom dovoljuje uresničitev naših otroških sanj. Le kdo si kot otrok ni želel svoje hiše na drevesu?

Inovativen dizajn urbane drevesne hiše 25 Verde, ki obdana z drevesi svoje prebivalce ščiti pred hrupom in slabim zrakom, je delo italijanskega arhitekta Luciana Pie. Idealistični vizionar, prepričan, da lahko ljudje živijo v harmoniji z naravo tudi v urbani džungli, je v uresničevanju svoje “zelene” vizije ustvaril 25 Verde, stanovanjski kompleks, ki ga najdemo v italijanskem Torinu. Petnadstropno zgradbo na zunanjem delu krasi pravi vertikalni gozd, saj si je arhitekt zamislil zgradbo, ki jo obdajajo drevesa in deluje kot sanjska drevesna hiša za odrasle. 25 Verde je prava izbira za vse, ki so si kot otroci želeli svojo hišico na drevesu, saj svojim prebivalcem ponuja možnost umika v varno zavetje 150-ih dreves, ki nimajo le estetske funkcije, ampak hišo zaščitijo tudi pred mestnim hrupom in onesnaženostjo.

PREBERITE ŠE: Skladišče prenovljeno v sodobno stanovanje s spuščeno notranjo teraso

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.lucianopia.it

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.