fbpx

Samsung Xcover 3 – pametni telefon za nerodne in manj nežne uporabnike

Trpežni pametni telefon Samsung Xcover 3.

Pametni telefon Samsung Xcover 3 je pripravljen na najhujše, zato je namenjen uporabnikom, ki pametni telefon vidijo kot orodje, ki so veliko na terenu in izpostavljeni neugodnim razmeram. Tega pa glavnina pametnih telefonov ni vajena. Večina je namreč "razvajenih'' in dobijo ''žulj'' že ob prvem resnem testu, medtem ko ima Xcover 3 ''trdo kožo''. Ne ''zmrduje'' se nad padci, umazanijo, prahom in ''potapljanjem'', stoično pa prenaša tudi udarce. Nasledil je model Xcover 2, ki ni več dorasel zahtevam svoje klientele.

Pametni telefon Samsung Xcover 3, trpežen in robusten mobilec, vajen vseh pogojev, je dobra novica, ne samo za malce manj nežne uporabnike, pač pa tudi tiste bolj nerodne. In če videz daje občutek, da gre za robat, ”neizobražen” pametni telefon, bo v resnici kos, ne le zahtevnim fizičnim, pač pa tudi dokaj zahtevnim uporabniškim nalogam. Za to bo poskrbel štirijedrni 1,2 GHz procesor Marvell PXA1908, baterija s kapaciteto 2200 mAh, višinomer, podpora za navigacijski sistem GPS in Glonass (ruski satelitski navigacijski sistem), 1,5 GB pomnilnika in vgrajen pomnilnik z 8 GB prostora za hrambo podatkov (”kubaturo” lahko povečamo s pomnilniško kartico microSD).

Pametnemu telefonu Samsung Xcover 3 ne prideta do živega niti blato niti voda.
Pametnemu telefonu Samsung Xcover 3 ne prideta do živega niti blato niti voda.

Tu je tudi možnost brezstične povezave NFC, pa digitalni fotoaparat ločljivosti 5 MP in spletna kamera z 2 MP. Robustno 154-gramsko ohišje dopolnjuje 4,5-palčni zaslon z ločljivostjo 480 x 800, kjer bo svoje mišice napenjal operacijski sistem Android 4.4 KitKat (kmalu naj bi dobil ”povišico” in prešel na 5.0 KitKat). Kar ga poleg ohišja loči od ostalih so še ”brki” pod zaslonom, to so trije fizični gumbi ”nazaj”, ”domov” in ”meni” ter tipka Xcover za prižig LED svetilke oziroma fotografiranje (dvoklik). Seveda s potapljanjem nismo mislili, da je namenjen pravemu potapljanju, je pa vajen namakanja, saj mu standard MIL-STD 810G zagotavlja, da ga lahko do pol ure potopimo do globine enega metra.

PREBERITE ŠE: Samsung s pasjo hišico prihodnosti vredno 30 tisoč dolarjev!

Čeprav je pametni telefon Samsung Xcover 3 namenjen za večje ''grobjane'', pa deluje povsem elegantno.
Čeprav je pametni telefon Samsung Xcover 3 namenjen za večje ”grobjane”, pa deluje povsem elegantno.

Kdaj? Bojda še pred prestavitvijo ure na poletni čas. Točen datum in cena (bojda 275 eur) pa bosta prišla iz računalniškega sejma CeBIT 2015 v Hannovru.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.samsung.com/si/home

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.