fbpx

3 najlepše pohodniške poti v Sloveniji, ki nagradijo s čudovitim razgledom

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ni ga čez čudovite razglede, ki nas nagradijo na samem vrhu, po dolgem vzponu. Številne poti pa ponujajo dih jemajoče razglede že med hojo samo. Poglejmo si tri najlepše pohodniške poti v Sloveniji.

Pohodništvo je v Sloveniji vedno bilj priljubljeno. In razlog za to so pravgotovo prečudovite gore v naši deželi. Letos pa si na svoj seznam dodajte tudi te tri, saj veljajo za najlepše pohodniške poti v Sloveniji.

Greben Košute

Prečudoviti greben, ki je v kopnem vremenu nadvse priljubljen tudi med gorskimi tekači, se proti avstrijski strani nevarno in strmo spusti. Zaradi svoje višine, kar nekaj vrhov grebena se nahaja nad 2000 metri, omogoča prekrasne poglede na okoliške vršace. Sam greben je dolg kar deset kilometrov, najbolj priljubljen pa je del od Velikega vrha do Velikega Kladiva. Izhodišče za obisk grebena Košute so Kofce ali katera izmed planin (Šija, Pungrat,…).

Krn

Krnska skupina zavzema skrajni jugozahodni konec Julijskih Alp, z vseh strani pa jo obkrožajo doline Soče in njenih pritokov. Najlepša pot, ki vodi do Krna, je po mnenju mnogih tista, ki vas pelje mimo Krnskega jezera. Vzpon začnete pri Domu v Lepeni, sam vzpon pa zahteva kar pet ur hoje in ponuja čudovite razglede na vršace Julijskih Alp. Krn se dviguje 2.244 m nad morsko gladino, na vrhu pa se lahko okrepčate v Gomiščkovem zavetišču, ki se nahaja nekaj deset metrov pod vrhom.

Češka koča na Spodnjih Ravneh

Pod severno steno Grintovca vabi Češka koča na Spodnjih Ravneh, najstarejša v izvirniku ohranjena koča pri nas. Že s poti in z vrha se vam odprejo pogledi na greben Koroških Bab in ostenje Križa ter ledeniška dolina Ravenske Kočne nad katero se dvigujejo gozdnati vrhovi Karavank. Prav Ravenska Kočna pa je tudi najbolj priljubljeno izhodišče za obisk Češke Koče, pot vam bo vzela med uro in pol do dve uri.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!