fbpx

Elvisov rumeni Cadillac na dražbi našel novega lastnika

Foto: Car&Classic

Pastelno rumeni Cadillac, ki je nekaj časa po svetu prevažal slovitega Elvisa Presleyja se je znašel na dražbi Car&Classic, novi lastnik pa je zanj odštel 77.000 evrov. Že res, da ne gre za legendarni Elvisov roza Cadillac, a Fleetwood Brougham, ki se je znašel na dražbi, nas popelje bližje Kralju, kot karkoli drugega.

Elvis Presley je bil za časa svojega življenja lastnik velik ljubitelj Cadillacov. Po nekaterih podatkih naj bi jih imel v vseh teh letih v lasti več kot dvesto, a Cadillac Fleetwood Brougham iz leta 1975, ki se je znašel na zadnji dražbi, naj bi bil edini registriran na Kraljevo ime. Velik del svojih ljubljenih Cadillacov je Elvis poklonil družinskim članom in bližnjim, najbolj sloviti Kraljevi jekleni konjički pa so še danes na ogled v Gracelandu. Tudi velikanska limuzina, ki jo je 1974 za 12,512 dolarjev kupil legendarni pevec, je dve leti kasneje že romala v roke njegovega osebnega zdravnika dr. Nichopoulosa.

Foto: Car&Classic

Njegov zadnji lastnik prihaja iz Švedske, avtomobil pa je ponudil najvišjemu ponudniku na dražbi, ki jo je organizirala dražbena hiša Car&Classic. Novi lastnik je skupaj s ključi, ki imajo mimogrede obesek iz 14 karatnega zlata, dobil tudi uradne papirje, na katerih je podpisan sam Elvis Presley. To je nekaj, s čimer se ne more pohvaliti niti eden izmed jeklenih lepotcev v Elvisovem muzeju v Gracelandu.

Foto: Car&Classic

Pošast z 8200 kubičnim motorjem V8 ima le 2776 prevoženih kilometrov, iz česar je očitno, da z njim ni varčeval le Elvis. Doslej je imel le štiri lastnike, ob Elvisu in doktorju Nichopoulosu, še trenutnega lastnika, ki ga je pred leti za kratek čas prodal, a hitro odkupil nazaj. Avtomobil odlikuje bela vinilna streha ter veliko, veliko, detajlov iz kroma, vključno z letečo boginjo na začetku pokrova motorja. Notranjost avtomobila je izdelana z lesenimi detajli in vzorčastim velurjem, zunanjost pa je ostala kljub 47 letom povsem nedotaknjena.

Zgodovino avtomobila zna ceniti tudi novi lastnik, ta je za pastelno rumenega Elvisevega Cadillaca na dražbi odštel 77.000 evrov.

Foto: Car&Classic

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!