fbpx

3 nasveti za odžejanje med poletno aktivnostjo

Poletje je skoraj tu! Prihaja čas za uživanje na plaži in ob bazenu. Po drugi strani pa je vroče sonce ubijalsko za aktivnosti na prostem. Preden se zaženete v poletne dogodivščine, si preberite, kako lahko z nekaj triki poskrbite, da kljub vročini, telesu zagotovite zadostno količino tekočine.

V povprečju potrebujemo 1,5 do 3 l tekočine na dan. Potreba po tekočini je odvisna od mnogih dejavnikov. Med drugim potreba po tekočini narašča tudi z višjo zunanjo temperaturo in povečano telesno aktivnostjo, zato je poletje pogosto čas, ko so naše potrebe po tekočini večje. Zadostna hidracija je namreč potrebna tudi za ohranjanje telesne temperature, saj ko se s potenjem hladimo, izgubljamo tekočino in jo moramo nadomestiti.

V nadaljevanju vam razkrivamo nasvete za hidracijo, ki vam bodo v pomoč pri poletni vadbi.

Tekočino pijte redno, čez cel dan

Če se na primer odločite za tek v vročini in veste, da vmes ne boste mogli piti ali pa boste ves dan aktivni zunaj na soncu, se nikakor ne zanašajte samo na tako imenovane “pre-workout” in “post-workout” napitke. Za zadostno količino zaužite tekočine poskrbite že od jutra, saj boste tako vadbo pričeli dobro hidrirani. Pijte že pred vadbo, kajti začetek vadbe v stanju uravnotežene hidracije je vaša prva obrambna linija pred dehidracijo.

Tekočino pijte čez cel dan in ji po želji dodajte nekaj okusa s sadjem in zelišči.
Tekočino pijte čez cel dan in ji po želji dodajte nekaj okusa s sadjem in zelišči.

Dodajte malo okusa

Za zadosten vnos tekočine lažje poskrbimo, ko nam je okus tekočine všeč. Zato lahko vodo obogatimo z okusom, tako da ji dodamo sadje, sadni sok, zelišča … Ta trik je še posebej učinkovit pri starejših in pri otrocih, kar je pomembno, ker sta ti skupini še posebej dovzetni za dehidracijo.

FRUCTAL SUPERIOR ANTIOX: napitek z limoninim sokom in izvlečkom melise, z dodanim vitaminom C in 30% manj sladkorja

Fructal je poskrbel za vse aktivne, ki skrbijo za uravnotežen življenjski slog in jim ponudil nov napitek, ki je več kot limonada. Fructal Superior Antiox limonada je napitek s funkcionalnimi dodatki. Pripravljen je iz limoninega soka, ki ni iz koncentrata (from NFC lemon juice). Proizvod ima za harmoničen okus dodan še rastlinski izvleček melise in je obogaten z vitaminom C, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Poleg tega vsebuje 30% manj sladkorja, kot ostali podobni napitki.

FRUCTAL SUPERIOR ANTIOX: napitek z limoninim sokom in izvlečkom melise, z dodanim vitaminom C in 30% manj sladkorja.
FRUCTAL SUPERIOR ANTIOX: napitek z limoninim sokom in izvlečkom melise, z dodanim vitaminom C in 30% manj sladkorja.

Letošnje poletje naj bo v znamenju osvežilnega napitka Fructal Superior Antiox limonada z dodanim vitaminom C, za dobro počutje in osvežitev brez slabe vesti.

Uporabite led

Nekaterim za osvežitev zelo prija pitje hladne tekočine. Če ste tudi vi med njimi, si lahko namesto običajnega dodatka kocke ledu pripravite osvežilen napitek z ledeno kašo. Za izdelavo ledene kaše zmiksajte led in vodo v razmerju 2/3 ledu z 1/3 vode in jo dodajte osvežilnemu napitku za še večjo osvežitev med in po vadbi.

Dodatek ledu bo povečal osvežitev med in po vadbi.
Dodatek ledu bo povečal osvežitev med in po vadbi.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
Facebook Fructal

Vsebino omogoča Fructal.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!