fbpx

3 pravljična zimska popotovanja z vlakom

Foto: envato

Zasnežena drevesa, mogočni vrhovi gora in pravljične vasi, to je le nekaj utrinkov sveta, ki ga vaše oči lahko zaobjamejo skozi okna potovalnega vlaka.

Potovanje z vlakom je čarobno v vseh letnih časih, a morda je prav zima tista, ki nam je prav posebej pri srcu. Za vas smo izbrali tri prekrasna popotovanja v slogu – po železniških tirih.

Venice Simplon-Orient Express

Simbol glamurja, katerega začetki segajo v leto 1982, vam omogoča, da resnično potujete v slogu. Vlak, ki elegantno drsi po evropskih železniških tirih se ustavi tudi na Dunaju, v Firencah, Parizu in Benetkah, a niso destinacije tiste, ki naredijo potovanje tako čarobno.

V udobju zasebnega kupeja, kjer vam bo z okusnimi jedmi postregel priznani kuhar Jean Imbert, boste namreč lahko podoživeli zlato dobo vlaka. Pospremite svojo pot s kozarcem odlične penine ob zvokih piana, medtem ko se bo vlak ležerno premikal skozi tihe zasnežene gozdove.

Glacier Express

Zimska pravljica, ki se vije skozi dramatično alpsko pokrajino med stolpičastimi vrhovi in zamrznjenimi jezeri se imenuje Glacier Express. Vlak, ki vozi mimo St. Moritza vse do smučišča Zermatt vas vodi mimo osamljenih planinskih koč in skozi borove gozdove, na poti pa srečate kopico mostov in tunelov ter se povzpnete kar na 2000 m nadmorske višine.

Uživajte v lesketajočih se razgledih ob večerji s tremi hodi v kabini prvega razreda, svoj potep pa združite z okoliškimi termalnimi vrelci in luksuznimi letovišči.

Železnica Semmering

Prva železnica na svetu, uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine, morda ne mora ponuditi razkošja, kot prej omenjena vlaka, zato pa se njeni razgledi brez težav kosajo s švicarskimi Alpami in evropskimi prestolnicami.

Semmering še dandanes velja za velik inženirski podvig 19. stoletja, železnica pa se vije vzdolž impresivnih viaduktov in obokanih mostov.

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.