3 preprosti in dokazani načini, ki natrenirajo tvoje možgane za USPEH!

Vsi si v življenju želimo vsaj kanček uspeha, kajne? In s temi tremi znanstveno dokazanimi načini boste možgane natrenirali za pravi USPEH!

Pred vami so trije z raziskavami podprti načini, kako ukrotiti svoj notranji glas, da boste bolje dosegli želene cilje.

1. Pogovorite se s sabo

Pogovorite se s sabo!
Pogovorite se s sabo!

Kot navaja študija iz leta 2017 z Michiganske državne univerze, naj bi “pogovori s samim seboj v tretji osebi” ljudem pomagali nadzorovati lastna čustva. Raziskovalci menijo, da ko ljudje sebe naslavljajo v tretji osebi, o sebi razmišljajo na enak način kot takrat, ko razmišljajo o drugi osebi. Tako do svojih izkušenj ustvarijo psihološko distanco, kar jim pomaga pri uravnavanju čustev.

2. Postavite si vprašanje

Postavite si vprašanje.
Postavite si vprašanje.

Ljudje, ki se sprašujejo, ali jim bo neko nalogo uspelo opraviti, po navadi nalogo opravijo bolje kot tisti, ki so prepričani, da jo bodo. V študiji, ki so jo izvedli leta 2010 na Univerzi v Illinoisu, so raziskovalci dve skupini zaprosili, naj zapišejo afirmacijo “Bom” ali vprašanje “Ali bom?”, preden so začeli z nalogo. Skupina, ki je napisala “Ali bom?”, je nalogo opravila bolje. Raziskovalci menijo, da so ljudje, ki si zastavijo vprašanje, bolj sposobni samomotiviranja.

3. Zavedajte se, da lahko naredite bolje

Zavedajte se, da lahko naredite bolje.
Zavedajte se, da lahko naredite bolje.

V obsežni študiji iz leta 2016, objavljeni v reviji Frontiers in Psychology (Meje v psihologiji), je več kot 44.000 ljudi preizkušalo različne vrste samogovora. Raziskovalci so ugotovili, da so se tisti, ki so si rekli “Naslednjič bom boljši”, pri vsaki nalogi odrezali bolje kot kontrolna skupina.

Zavedajte se, kako pravilno trenirati svoje možgane, nato pa se naučite, kako prepoznati, izzivati ​​in zamenjati izkrivljene misli, da boste lahko dosegli cilje in s tem pripomogli k boljšemu počutju in zdravju.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
4 življenjske navade, zaradi katerih je Meryl Streep cenjena igralka, ljubezniva oseba in predana mati