fbpx

3 triki, s katerimi se boste znebili zmečkanih oblačil brez likanja

Foto: Envato

Ste vedeli, da obstajajo triki, ki vas lahko rešijo likanja? Ste že poskusili zvijačo z ledom in aluminijasto folijo?

Likanje perila je za mnoge eno najbolj osovraženih gospodinjskih opravil (še posebej, ko se nabere kup čistega perila).

Predstavljamo vam nekaj trikov, s katerimi si lahko olajšate to delo in se znebite zmečkane garderobe in ne boste verjeli, ne potrebujete dragih pripomočkov!

Torej preizkusite te tri trike, ki vas rešijo zmečkanih oblačila.

Led

Povsem preprosto je. Vse, kar morate narediti, je, da vzamete tri kocke ledu in jih dodate v sušilni stroj. Dodajte perilo in posušite na visoki temperaturi. Po nekaj minutah bo perilo brez gub.

Skrivnost je v tem, da se led topi, visoka temperatura pa ustvarja paro, ki poravna oblačila, kot bi jih likali s parnim likalnikom.

A nikar ne napolnite sušilnega stroja do vrha. V stroj dajte le po dva kosa oblačil hkrati, da bi dosegli ta učinek in ga takoj po sušenju vzamete iz sušilnega stroja.

Ah, to likanje. Foto: Cottonbro / Pexels

Aluminijasta folija

V sušilni stroj dodajte tri do štiri aluminijaste kroglice. Naredite jih sami. Vse, kar potrebujete, je aluminijasta folija, ki jo mečkate do velikosti teniške žogice.

Kroglice poskrbijo, da se v sušilnem stroju ustvari statična elektrika, ki prepreči nastajanje gub.

Preizkusite tudi naslednji trik. Pod likalno prevleko položite plast aluminijaste folije. Pomembno je, da je sijoča stran obrnjena navzgor. Ta bo odbijala temperaturo in poenostavila likanje.

Perilo bo bolj gladko in mehko. Aluminijaste kroglice naj bi bile dobra alternativa mehčalcu, kar je dobro za vse tiste, ki imajo bolj občutljivo kožo.

Kis

Če ne marate likanja, oprana oblačila še vlažna poškropite z mešanico kisa in vode v razmerju 1:3. Nato jih dobro stresite in posušite na zraku.

Kdo še potrebuje likalnik?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!