fbpx

3 znaki, da je vajina spolnost zdrava: odnos, ki vaju osrečuje

Tudi v spolnosti pride do kakšnih nerodnih trenutkov – ne glede na to, ali sta z osebo popolnoma povezani na čustveni ravni in pripravljeni za spolnost, se bosta neizogibno srečali z različnimi nerodnimi izzivi, zaradi katerih bodo stvari vse prej kot seksi. Ampak to je povsem v redu in je del zabave! Najpomembnejše je, da imate ob sebi nekoga, ki vas ima rad in tudi spolnost bo sčasoma le boljša. Kateri so 3 znaki, da je vajina spolnost zdrava?

Na prvi pogled se zdi, da je spolnost samoumeven del človeškega življenja, a nešteto ljudi se sooča s strahovi, zadržki in nerodnimi situacijami, preden lahko vzpostavijo “normalno” spolno prakso. Če se s partnerjem soočata s takšnimi izzivi v tem trenutku, je pomembno, da si vzameta čas. Povsem normalno je, da bo trajalo, preden se bosta lahko popolnoma odprla drug drugemu.

Najpomembnejše je, da zgradita zaupanje, da imata odprte pogovore, najdeta sladke točke drug drugega in se naučita, da se spolnosti ne sme jemati preveč resno – enkrat ko prispeta do točke, da vama spolnost predstavlja zabavo, bo vse veliko lažje in lahko bosta rekla, da je vajina spolnost zdrava.

3 znaki, da je vajina spolnost zdrava:

1. Sta srečna.

Če nista srečna, bosta težko dosegla zdravo razmerje in posledično zdravo spolnost. Znanstveniki so ugotavljali, da obstaja močna povezanost med spolnim zadovoljstvom (želja po spolnosti, redki spori zaradi spolnosti in dobro počutje v povezavi s spolnostjo) in srečo v razmerju – slednja naj bi spodbujala privlačnost in tlakovala pot za zdravo spolnost.

Sreča je izjemno pomembna za zdravo spolnost.
Sreča je izjemno pomembna za zdravo spolnost.

2. Nimata težav s tem, da bi se pogovarjala o spolnosti.

Pogovor je pomemben na vsakem področju življenja. Ko dosežeta stopnjo v vajinem odnosu, ki vključuje pogovor predmed in po spolnem odnosu, se lahko okličeta za mojstra spolnosti.

Komunikacija je prvo pravilo, ki vodi do zdravega spolnega življenja, pravijo strokovnjaki. Pred spolnostjo je prav, da povesta drug drugemu, kaj bi rada počela – zdi se, da takšen pogovor uniči spontanost, a ugotovila bosta, da je odlična intelektualna predigra. A ta se tu ne zaključi – med spolnostjo se pogovor nadaljuje, ker preverjata, ali gre vse tekoče. Takšen pogovor se prelevi v umazane besede, ki začinijo dogajanje v postelji. Ko dosežeta nirvano, pa je čas, da rečeta kakšno o tem, zakaj sta mojstra spolnosti!

V postelji ni vedno vroče in vama to jasno.
V postelji ni vedno vroče in vama to jasno.

3. Zavedata se, da v postelji ni vedno nujno vroče.

Strokovnjaki menijo, da je izjemno pomembno, da imata realen pogled na spolnost. Živite resnično življenje, ne v filmu (za odrasle), v katerem imajo vsi udeleženci 24/7 spolni nagon, uživajo v spolnosti in le o tem razmišljajo. Tu in tam se bosta soočala s padci spolnega nagona in oslabljeno željo ter privlačnostjo drug do drugega, s čimer v osnovi ni nič narobe.

Če se naučita sprejeti dejstvo, da ne obstaja pravilo, “KAKO BITI SPOLNO AKTIVEN”, in sta s partnerjem pripravljena povedati drug drugemu, kdaj čutita oslabljen spolni nagon, bosta dosega fazo zdravega spolnega življenja. Morata se torej naučiti spoštovati počutje drug drugega in umiriti konje, ko so ti najbolj divji.

Kaj narediti, da izboljšata spolno življenje?

Trudita se, da drug drugemu vztrajno kažeta ljubezen in zaupanje, saj bosta le tako lahko dosegla zaupanje in ljubezen v postelji. Redki ljudje se lahko popolnoma prepustijo in uživajo v spolnosti z drugo osebo brez ljubezni, predanosti in zaupanja.

Preživljata čim več kakovostnega časa skupaj – to ne pomeni, da morata imeti spolni odnos vsak dan, temveč je popolnoma dovolj, če sta intimna le enkrat na teden (če vama obema tako ustreza) in najdeta čas za to, da sta redno skupaj, ne da bi vaju kdo motil. Ne pozabita tudi, da intimnost vključuje tudi psihično aktivnost, ne zgolj fizične.

Preživljajta čim več časa skupaj in naj bo ta kakovosten!
Preživljajta čim več časa skupaj in naj bo ta kakovosten!

Najpogostejša težava v dolgotrajnih razmerjih je ta, da partnerji ne najdejo časa za spolne odnose. Najlažji način, da to težavo odpravita je, da slednje načrtujeta, sploh če delata na otrocih. Pomembno je, da na načrtovanje spolnosti ne gledata kot na klinični primer, temveč se tega lotita na zabaven način. Če vesta, da sta danes načrtovala, da bosta imela spolni odnos, si priredita večer, poln afrodiziakov in zapeljevanja. Ko bosta takšen način spolnosti prakticirala redno, bodo načrtovani spolni odnosi nekaj, na kar bosta komaj čakala, da se uresniči.

Če se s partnerjem soočita s težavami v spolnosti, je jasno, da bo poskušanje novih stvari znanstvena fantastika. A morda vama ravno tega primanjkuje – novih, drugačni, odštekanih stvari. Dolgočasen spolni odnos vodi do umiranja želje, zato se morata pogovoriti o drugačnem prisopu k spolnosti, ki vaju bo povezal in bosta skupaj rasla.

Zakaj ne poskusita z aplikacijami?
Zakaj ne poskusita z aplikacijami?

2 aplikaciji za izboljšanje spolnega življenja!

Če menita, da potrebujeta dodatno pomoč za izboljšanje spolnega življenja, vama lahko koristijo tudi aplikacije, ki na takšen ali drugačen način pomagajo parom izboljšati razmerje in spolnost.

Couple

Pravijo, da se predigra začne že zgodaj zjutraj, zvečer pa preide v nirvano. Pošiljajta si poljube (ThumbKiss), zaradi katerih bosta vajina telefona istočasno vibrirala, ne glede na to kje na svetu sta. Pošiljajta si skrivne fotografije, ki po določenem času izginejo. Ustvarita intimnosti, četudi sta narazen.

Kindu For Couples

Če se nenehno izogibata pogovorom o spolnosti, lahko poskusita z njimi preko aplikcije Kindu For Couples – slednja ustvari varen prostor za raziskovanje partnerja in fantazij, ki se razvijejo v diskretno razpravo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!