fbpx

33. festival Druga godba 2017: letos v Piranu in v Ljubljani

Festival Druga godba je s svojo 33-letno zgodovino eden od najpomembnejših glasbenih festivalov osrednje Evrope. S svojim konceptom, novimi pristopi in 'odkrivanjem' neznanih glasbenih vsebin in geografskih teritorijev je edinstven v tem kulturnem prostoru. In nič manj edinstvena ne bo Druga godba 2017, ko v goste prihajajo Inna Modja, Yasmine Hamdan, Gaye Su Akyol, Derek Gripper ter drugi.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Piran in Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
festivalska vstopnica: 39,00 €

Ves čas od nastanka festivala leta 1984 se programska raven festivala dviguje, išče nove pristope in sveže glasove. Festival Druga godba vsem obiskovalcem omogoča vpogled v glasbeno tradicijo in kulturo različnih narodov in tako prispeva pomemben delež k festivalskemu dogajanju v prestolnici. Letos bo festival razpet med Piranom in Ljubljano, prevoz med mesti pa bo za imetnike festivalskih vstopnic brezplačen. V Piranu bodo na Tartinijevem trgu in v Monfortu (staro skladišče soli) nastopili Roy de Roy, Bella Ciao, King Ayisoba, v Ljubljani pa bo festival potekal na treh prizoriščih: v Kinu Šiška, v Cankarjevem domu in na Metelkovi. Nastopili bodo Jenny Hval, Inna Modja, Gaye Su Akyol, Black String, Pixvae, Kondi Band, Drago Ivanuša, Derek Gripper ter drugi.

PREBERITE ŠE: Filmski festival Kino Otok 201


Revija Songlines vsako leto objavi seznam 25 najboljših mednarodnih festivalov na svetu, med katere se je uvrstila tudi Druga godba, ki je strokovno javnost kar petkrat prepričala s svojim odličnim festivalskim programom.

Dodatne Informacije

Več informacij:
drugagodba.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.