fbpx

4 magična potovanja za krompirjeve počitnice

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Še vedno nimate ideje, kam bi se odpravili za letošnje jesenske počitnice? Vas mika daljše potovanje, takšno, ki ne vključuje letenja in se je mogoče na pot odpraviti kar z avtomobilom? Preverite štiri nadvse zanimive ideje za odkrivanje sosednjih prestolnic in bližnjih znamenitosti, nad katerimi bodo navdušeni tudi najmlajši.

Bavarska

Največja nemška zvezna dežela skriva kopico zanimivosti, tako vas bo presenetila s svojo pestro zgodovino, pravljično lepimi gradovi in mesteci. Je družinam prijazna destinacija, saj ponuja vrsto aktivnosti tudi za najmlajše. Ena izmed takšnih je Legoland, najmlajše pa bo navdušil tudi tematski park Playmobil Fun Park. Ljubitelji narave se podajte v Bavarski gozd, urbani navdušenci pa odkrivajte uličice Münchna. Če vam doslej še ni uspelo, se zapeljite tudi do magično lepega gradu Neuschwanstein, ki je kot nalašč za jesensko raziskovanje.

Foto: Unsplash/Ana Frantz

Roadtrip počitnice v Nemčiji: München, Ulm, Lindau, Schwangau, Zugspitze

Cinque Terre

Če imate na voljo nekaj dni časa, potem ne odlašajte z obiskom barvite in slikovite Cinque Terre, petrice pravljičnih vasic, ki sestavljajo najmanjši nacionalni park v Italiji. Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore so zgrajene ob strmi skalnati obali, obdaja pa jih dišeče sredozemsko rastlinje. Območje je uvrščeno tudi na seznam Unescove kulturne dediščine, zaradi svoje slikovitosti pa velja za nadvse romantično. Če bi radi jesenske počitnice še nekoliko podaljšali, se podajte še na raziskovanje Toskane.

Foto: Unsplash/Jack Ward

Budimpešta

Izjemno zanimiva madžarska prestolnica vsako leto privabi kopico turistov, v jeseni, ko se temperature spustijo, pa dobi prav poseben šarm. Skozi Budimpešto se vije Donava, ki ločuje mesto na dva dela – Budim in Pešto. Mesto, bogato z zgodovino in polno znamenitosti, pa navdušuje tudi s svojo kulinarično ponudbo. In kaj početi v prestolnici Madžarske? Za začetek se lahko podate na slovito ulico Váci, obiščete veličastno Štefanovo cerkev in se povzpnete na Grajski hrib, dan pa zaključite v katerih izmed termalnih vrelcev. Ponudbe ne zmanjka, zato se boste v Budimpešti zagotovo zadržali vsaj nekaj dni.

Foto: Envato

Dunaj

Dunaj je eno izmed tistih mest, ki bi ga lahko obiskal vsak mesec znova. Mesto, ki se ponaša z najvišjo kvaliteto življenja, v sebi skriva tudi kopico zanimivosti, ki bodo navdušile tudi otroke. Ena izmed teh je Schönbrunn zoo, najstarejši živalski vrt v Evropi, prava atrakcija pa je tudi sloviti zabaviščni park Prater. V parku bodo zabavo zase našli tudi odrasli. Preden pa se podate na obisk znamenitosti, se odločite še za panoramski pregled Dunaja, ki ga omogoča Reisenrad.

Foto: Envato

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!