fbpx

4 najlepše zidanice na Dolenjskem, za prave ljubitelje vina

Foto: booking.com

Jesen, čas šelestenja listja ob sprehodu po gozdu, čas trgatev in čas prijetnih večerov v družbi prijateljev. Predstavljamo vam štiri ljubke slovenske zidanice, ki so pisane na kožo vsem, ki radi uživajo ob kapljici dobrega vina.

Zidanca med Vinogradi

V Otočcu, najdete ljubko leseno zidanico, ki ponuja prelepe razglede na okoliške vinograde in odlično iztočnico za druženje. Poleg skupnega prostora za druženje, ki se nahaja v sklopu zidanice, je gostom na voljo tudi čudovita terasa z žarom za pripravo piknikov. Da ne boste lačni, vas pričaka polno opremljena kuhinja, zvečer pa se lahko zleknete na kavč in uživate v prasketanju kamina.

Zidanica Ravbar

Le deset kilometrov iz Dolenjskih toplic, v vasici Uršna Sela, se nahaja 100 m2 velika zidanica, ki nudi vse, kar za sproščujoč oddih v dobri družbi potrebujete. V sklopu namestitve se nahajajo tri spalnice in dve kopalnici, v pritličju sta jedilnica in kuhinja. Če si zaželite žara pa se sprehodite na vrt, kjer lahko priredite piknik druženje s prijatelji.

Aleksandrova zidanica

V majhni vasici Spodnji vrh pri Črneči nad Kostanjevico na Krki, na mirni lokaciji s pravljičnimi razgledi na Gorjance, najdete ljubko Aleksandrovo zidanico. Prvotna zidanica, zgrajena v prejšnjem tisočletju, je doživela temeljito prenovo in se prelevila v lično opremljeno nastanitev, ob kateri najdete tudi manjši vinograd. V sklopu zidanice najdete tudi bogato vinoteko z več kot sto znamkami vin, gostom pa ponujajo tudi številne degustacije vin in okusna kulinarična doživetja iz krušne peči.

Luksuzna zidanica Matej

Med trebanjskimi vinorodnimi griči, le nekaj minut stran od avtocestnega izvoza Trebnje vzhod, stoji nadstandardna zidanica, ki gostom ponuja tudi sproščanje v masažnem bazenu. Odmaknjeni od vrveža lahko poležavate na eni izmed številnih teras , s kozarcem odličnega vina v roki. Ob večerih pa se zatečete v dnevni prostor, kjer vas bo ogrel kamin in poskrbel za pravo romantično vzdušje.

 

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!