fbpx

Aura: koncept električnega športnega avtomobila, z dolgim dosegom in brez strehe

Aura; Foto: auraconcept.co.uk

Aura prihaja iz Velike Britanije in je plod štirih tehnoloških podjetij, katerih želja je bila ustvariti edinstven električni avtomobil. V tem trenutku je Aura še prototip, a povsem delujoča in cestno legalna.

Koncept Aura je bil dizajniran z mislijo na prihodnost, da začrta smer avtomobilom, ki si jih bodo želeli vozniki v letih ki prihajajo. Aura je narejena iz trajnostnih materialov in oblikovana v enostavnem in minimalističnem slogu. Njeno obliko opisujejo kot čisto, preprosto, učinkovito, ikonično in z izredno majhnim zračnim uporom. Čeprav številka o zračnem uporu še ni znana, lahko sklepamo da je ta res majhen, saj lahko avtomobil z baterijo, ki ima kapaciteto 44 kWh, naredi do 640 kilometrov dolgo pot, z enim polnjenjem. Zaradi idealne razporeditve teže, so eno baterijo namestili spredaj, drugo pa v dno konceptnega avtomobila.

V avtomobilskem žargonu bi opisali Auro kot majhnega dvosedežnega roadsterja, ki je brez strehe, na katerega so namestili večje pnevmatike z nizkim kotalnim uporom. Aorin zabavno-informacijski sistem bo imel posebno nalogo, da prepriča dvomljivce o električno gnanih avtomobilih, da so le ti bolj dostopni, kot bi si ti dvomljivci mislili. Voznikove kontrole so nameščene na sredino volanskega obroča, poleg njih pa je na voljo tudi interaktivni zemljevid, na katerem so označene električne polnilnice. Le to bo še dodatno pomagalo pri premagovanju strahu pred prazno baterijo.

Dodatne Informacije

auraconcept.co.uk

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!