4 ovire, zaradi katerih v spolnosti ne uživaš toliko, kot bi lahko, in kako to rešiti

Spolni odnosi niso vedno užitek.

Spolni odnos naj bi bil prijetna, čustvena in izpolnjujoča izkušnja. Vendar nekatere ženske v tem ne uživajo toliko, kot bi si želele. Razlogi so lahko različni, od čustvenih do fizičnih.

Spodaj predstavljamo štiri možne razloge.

Premalo predigre

Predigra je pogosto eden najpomembnejših dejavnikov uživanja v spolnosti. Pričakovanje in napetost začinita celotno zgodbo, da je razburljiva. Vendar boste morda potrebovale nekaj časa, da se pri tem sprostite in uživate v zadovoljstvu, ki ga prinaša predigra. Če je potrebno, se s partnerjem pogovorite o vsem, kar vas moti, kaj vam je všeč, da boste lahko resnično uživale v vseh delih odnosa. Vedno se vsaj malo posvetita strastni predigri – poljubom, dotikom, “umazanim” pogovorom, igranju vlog ter nato postopoma preidita na sam akt.

Vedno se vsaj malo posvetita strastni predigri!
Vedno se vsaj malo posvetita strastni predigri!

Boleči odnosi

Boleč odnos je lahko posledica okužbe sečil, suhosti nožnice in številnih drugih razlogov. Strah pred bolečino, ki se pojavi med spolnim odnoom, je kriv tudi za pomanjkanje užitka med samim aktom in posledično se velikokrat zgodi, da pride do pomanjkanja želje po spolnosti. Zato v primeru bolečega spolnega odnosa ne čakajte, da dosežete fazo upada libida, ampak se posvetujte z ginekologom, da odpravite vzrok za nelagodje.

Nemožnost spolnega vzburjenja

Motnja pomanjkanja ženskega spolnega vzburjenja je zdravstveno stanje, ki vključuje nezmožnost odziva na spolno stimulacijo, do katere lahko pride zaradi čustvenih ali fizičnih težav, kot so otekline, okužbe, depresija, tesnoba, itd. Posameznice, ki trpijo zaradi teh težav, se lahko znajdejo v položaju, da v spolnosti ne morejo do užitka. Vendar je ta motnja ozdravljiva in vse kar morate storiti je, da se posvetujete z ginekologom.

Če težave v spalnici vztrajajo, se posvetujte z ginekologom!
Če težave v spalnici vztrajajo, se posvetujte z ginekologom!

Nezmožnost doseganja orgazma

Pogosto se govori, da večina žensk ne doseže orgazma. To je lahko posledica kateregakoli od zgornjih navedenih dejavnikov. O tem se odkrito pogovorite s partnerjem. Posvetite nekaj časa sebi, svojemu telesu in razumevanju celotne situacije. Eksperimentirajta z različnimi pozami, dokler ne dosežeta cilja. Če vse to ne pomaga, poiščite zdravniško pomoč – morda bo vaš ginekolog ponudil rešitev.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Življenje je veliko več, kakor le lovljenje nekoga