fbpx

4 stvari, ki jih lahko odnesete iz hotelske sobe – in dve, ki jih žal ne smete

Foto: envato

Hotelske sobe so polne lepih stvari. Sploh če izberete boljše nastanitve, vas v hotelski sobi pričaka vrsta pripomočkov in darilc, s katerimi je vaše bivanje še bolj udobno. Vas ima, da bi jih vzeli seboj domov? Pozor!

Čeprav vas bo zamikalo, da bi katero pospravili v kovček, bo to morda velika napaka. Zato vam predstavljamo seznam stvari, ki vam jih v hotelu morda zaračunajo, pa tudi tiste, ki jih brez težav vzamete seboj.

Kaj lahko vzamete: milo

Nič nenavadnega ni, da vzamete seboj milo. Hotelsko osebje ga bo po vašem odhodu odneslo v smeti, saj bo novi gost imel možnost uporabe novega.

Kaj lahko vzamete: šampon ali balzam

Podobno kot mini mila, ki jih imate na zalogi v kopalnici, je čisto ok, če seboj vzamete tudi šampon in balzam v potovalni velikosti. Hoteli včasih označujejo tudi te predmete, a uporaba njihovih šamponov lahko pomaga razširiti glas o hotelu.

Foto: Unsplash/Sincerly Media

Kaj lahko vzamete: karkoli je “brezplačno”

Od vrečk za kemično čiščenje, kave, smetane in paketov sladkorja, nič ni narobe če manjša darilca vzamete seboj domov. »Ljudem ob prijavi v hotel podarimo šampanjec. Ne oglašujemo ga, vendar gostje prejmejo brezplačni šampanjec presenečenja,« je povedala Joanna McCreary, generalna direktorica hotela W v Austinu v Teksasu in dodala, da tudi takšna darila lahko gostje brez težav odnesejo domov.

Kaj lahko vzamete: papir in pisala

Ti papirnati predmeti in pisala običajno nosijo tudi ime hotelske blagovne znamke in služijo kot marketinško orodje. Vzemite jih s seboj!

Foto: Unsplash/Danny G

Česa ne smete vzeti: rjuhe in brisače

Rjuhe, brisače in ostalo perilo so vsekakor nekaj, česar ne smete jemati iz hotelskih sob. Kot pojasnjuje McCreary, je cilj hotelov pripraviti popolno sobo za naslednjega gosta. Če te stvari, s tem hotelskemu osebju otežite delo. Po poročanju The Telegrapha je kar 68 odstotkov ljudi v raziskavi priznalo, da občasno ukradejo hotelsko posteljnino in brisače. A pazite, nekateri hoteli lahko sledijo ukradenim brisačam zahvaljujoč elektronskim oznakam.

Česa ne smete vzeti: lesenih obešalnikov, steklenic in skodelic

Obstaja verjetnost, da vam bo hotel, v kolikor bo opazil, daj e stvari zginila iz hotelske sobe, predmet zaračunal. Ob tem pa vas bo morda uvrstil tudi na črno listo. Hoteli vodijo evidenco gostov, ki uničijo hotelske sobe ali ukradejo predmete, in tem ljudem lahko prepovejo ponovno rezervacijo sob. V redkih primerih vpletejo tudi policijo. Kot poroča Telegraph naj bi nek par na Japonskem aretirali zaradi kraje halje in pepelnika.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!