fbpx

Trik: kako odstraniti lak za nohte brez acetona

Foto: envato

Vas smrad acetona spravlja v slabo voljo? Si želite nohtom nameniti prijaznejši način odstranjevanja laka iz njih, a ne veste, kako?

Predstavljamo vam nekaj alternativnih načinov odstranjevanja laka z nohtov, ki so učinkoviti, a zahtevajo nekaj več časa in potrpljenja.

Pred vsako od teh idej nohte namočite v toplo vodo in jih v njej držite petnajst minut.

Alkohol ali razkužilo

Nekatere raziskave kažejo, da sta lahko alkohol ali razkužilo za roke dobra načina za odstranjevanje laka za nohte. Nanesite majhno količino enega izmed njih, na vato in jo položite na noht, potem ko ste jih predhodno namakali v topli vodi.

Pustite vato na njem deset sekund, medtem ko ga nežno drgnete naprej in nazaj. Lak bi se moral precej hitro odstraniti.

Odstranite si lak za nohte na drugačen način. Foto: ivabalk / Pixabay

Kis in pomarančni sok

Pomarančni sok zmešajte z navadnim belim kisom in dobili boste še eno rešitev za odstranjevanje laka za nohte. Postopek je enak kot pri alkoholu – topla voda, namočite vato, jo držite na nohtu 10 sekund, nežno drgnite, dokler se lak ne zmehča. Nato odstranite vato ter lak.

Limona

Tudi navadna limona lahko odstrani lak z nohtov. Na nohte položite odrezano rezino ali limonin sok in pustite stati na njih, dokler se lak za nohte ne zmehča, nato ga odstranite.

Enega po enega. Foto: Element5 / Unsplash

Lak za lase

Aerosolni lak popršite na vatirano palčko ali kos vate, nato z njo odstranite lak za nohte.

Potem ko ste lak odstranili po izbrani metodi, se malce bolj posvetite svojim nohtom. Alkohol dehidrira kožo, zato jo nahranite z oljem.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!