fbpx

4 tedne do božiča: naredite si seznam stvari, ki jih morate narediti pred božičem

Foto: envato

Božično odštevanje se je uradno začelo.

Načrtovanje in ustvarjanje check liste je najboljši način, da se izognete stresu božične norije in predpraznični čas preživite v umirjenem in vedrem božičnem duhu.

Ta seznam vam bo pomagal, da boste imeli dovolj časa za opravljanje vseh obveznosti.

Štiri tedne pred božičem

1. Določite proračun za darila
Če želite začeti svoj božični “kontrolni” seznam, določite znesek proračuna v okviru svojih zmožnosti. To vam bo zagotovo pomagalo ostati prizemljeni, ko vas zajame nakupovalna mrzlica. Naj vas vodi misel – pomemben je namen. Z majhnim proračunom lahko naredite precej zanimivih in izvirnih daril.

2. Naredite seznam daril
Zapišite si osebe, za katere kupujete darila, in razmislite, kaj si želijo, seveda v okviru vašega proračuna. Tako imate dovolj časa za nakup za vsakega posameznika brez hitenja. Otroci naj naredijo svoj seznam želja.

via GIPHY

3. Začnite nakupovati čim prej
Načrtujte nakupovanje pravočasno. Idealen čas za naročilo daril prek spleta, da se izognete možnostim zamud pri pošiljanju in da imate dovolj časa za vračila in menjave.

4. Zavijte darila
Kupite dovolj okrasnega papirja in vseh ostalih pripomočkov, ki jih uporabljate pri zavijanju daril. Poskusite darilo zaviti takoj po nakupu, da vaši malčki ne bodo slučajno pred časom odkrili svojega presenečenja.

5. Preglejte božične okraske
Preverite božične okraske in se prepričajte, da so nepoškodovani in v dobrem stanju. Ne pozabite pregledati tudi vsega, kar je potrebno za okrasitev praznične mize, recimo poškodovan jedilni servis, še lahko sedaj pravočasno nadomestite z novim.

Tri tedne do božica

1. Božična jelka
To je pravi čas, da nabavite drevesce, da boste lahko čim dlje uživali v njegovem sijaju in toplini ter če želite, da ostane sveže in obdrži iglice tudi v času božiča. Hranite ga stran od radiatorjev.

via GIPHY

2. Naj se okraševanje prične!
Začnite okrasiti svoj dom. Prinesite praznični duh in razpoloženje. Spremenite svoj dom v oazo praznovanja in topline.

3. Dokončajte praznični meni
Naredite seznam sestavin, potrebnih za praznične jedi. Upoštevajte tudi, ali obstajajo določena živila, ki jih morate prilagoditi ljudem z alergijami ali intoleranco na hrano, če boste imeli goste.

Dva tedna pred božičem

Poskrbite, da imate pripravljena vsa darila.

Teden dni pred božičem

Naj bo vaš dom čist in urejen ter bodite pozorni na kuhinjo, tla in okna, ki so ob vstopu v vaš dom najbolj izpostavljena pogledom, če boste imeli goste.

3 dni pred božičem

Zdaj je čas za nakup sveže hrane. Vse sadje, zelenjava in meso, ki jih potrebujete za okusno praznično večerjo. Pripravite postavitev in dekoracijo mize.

via GIPHY

Zdaj je vaša edinstvena priložnost, da vzamete ven vso tisto okrasno, kristalno in ekstravagantno posodo, ki jo običajno uporabljate le za posebne priložnosti, v večini primerov enkrat na leto. Za večja druženja za praznično mizo ustvarite kartice z imeni za sedežni red.

2 dni pred božičem

Začnite kuhati. Čas je za pripravo omak, peciva in vsega, kar se lahko shrani za nekaj dni. Kupite sveže cvetje, ki je neizogiben del vaše mizne dekoracije.

Dan pred božičem

Božično odštevanje se bliža koncu, preverite še enkrat vse točke na vašem božičnem seznamu; ali ste zavili vsa darila, kupili vso potrebno hrano in okraske,…

via GIPHY

In na koncu se usedite, sprostite in uživajte s svojimi najdražjimi.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.