fbpx

5 božičnih filmov, ki bodo na ogled decembra 2022

Foto: Imdb

Priznamo, da smo veliki ljubitelji božičnih filmov, zato se neizmerno veselimo informacij o novih filmih z božično tematiko. Gledanje božičnih filmov je najboljši način, da vstopite in si pričarate pravo počitniško razpoloženje.

1. A Christmas Story Christmas

Gre za nadaljevanje filma Božična zgodba. Nadaljevanje, si lahko pogledate na HBO Max 30 let po izvirniku. Film je postavljen v sredino 70. let prejšnjega stoletja in kako se odrasel Ralphie vrne v svoj nekdanji dom v Indiani, kjer ga mati prepriča, naj obudi duh starega božiča.

2. Spirited

Film Elf je pogosto uvrščen na seznam najbolj priljubljenih božičnih filmov. Glavna vloga svojevrstnega škratka Buddyja je igralcu Willu Ferrellu zagotovila svetovno slavo, dvajset let kasneje pa ga bomo spet imeli priložnost videti v filmu, ki na male zaslone prinaša čarobnost božiča.

Gre za muzikal Spirited, ki prinaša ekranizacijo A Christmas Carol ameriškega pisatelja Charlesa Dickinsona. Glavni vlogi sta ob Willu Ferrellu zaupali Ryanu Reynoldsu in Octavii Spencer. Reynolds igra sodobno različico lika Ebenezerja Scroogeja, hladnokrvnega skakača, ki prezira božič. Pri misiji odkrivanja pozabljene čarobnosti najlepšega dne v letu mu bodo pomagali trije duhovi iz njegove preteklosti.

3. Disenchanted

Po kultnem filmu Hocus Pocus jesen na platformi Disney + prinaša še eno zanimivo filmsko nadaljevanje. Gre za film Disenchanted, nadaljevanje romantične komedije Enchanted iz leta 2007. Dogajanje nove nadaljevanke je postavljeno 15 let pozneje, spremljamo pa glavna protagonista, princeso Giselle in Roberta, ko se preselita v predmestje. A življenje v novi skupnosti ne bo idilično, kar bo našo junakinjo spodbudilo k želji po »življenju kot iz pravljice«. Urok se ji vrne v glavo in princesa hiti rešit svojo družino in svojo domovino, kraljestvo Andalazijo, preden ura odbije polnoč.

4. Violent Night

Na prvi decembrski dan v kinematografe prihaja poseben božični film z naslovom Violent Night. Razkrije nam zlobno plat Božička , premisa filma pa je sledeča: Ko ekipa plačancev na božični večer vdre na bogato družinsko posest in vse v njej vzame za talce, ekipa ni pripravljena na presenečenje borec. Ta nasprotnik bo zlobni dedek.

5. Matilda

Ljubitelje muzikalov bo razveselilo dejstvo, da na sam božič prihaja filmska različica večkrat nagrajenega otroškega muzikala Matilda. Nenavadno dekle z ostrim umom in bujno domišljijo se pogumno odloči spremeniti svojo zgodbo … in rezultati so čudežni. In ob spremljavi odličnih glasbenih številk. Film bo na Netflixu na voljo od 25. decembra dalje.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.