fbpx

5 evropskih destinacij, kjer lahko tudi jeseni uživate na plaži

Foto: Samuel Ferrara/Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Se vam toži po poletju in bi pobegnili na toplo? V našem podnebju so jesenski meseci lahko že zelo hladni. Hkrati se v mnogih državah začenja "žametna sezona" - popoln čas za uživanje v toplem, a ne vročem soncu in kopanje v mirnem morju. Predstavljamo vam 5 evropskih držav, v katere se lahko odpravite na počitnice na plaži tudi v jeseni.

1. Azori, Portugalska

Na Azorih vas čaka svet z modrimi kraterskimi jezeri, slapovi na bujno zelenih pobočjih, mogočnimi kiti in neverjetno lepimi rastlinami, vse s subtropskimi temperaturami. Celoletno milo podnebje z veliko sonca in dežja povzroči, da rastline dobesedno poženejo iz zemlje. V kombinaciji z modrino neba in morja je preverjeno zdravilo proti jesenski depresiji, še posebej, ker se v Atlantiku lahko kopate tudi izven poletne sezone. Če vam je to premrzlo, vas čaka 23 vročih vrelcev v dolini Vale das Furnas na otoku Sao Miguel.

REZERVIRAJ NASTANITEV NA AZORIH

2. La Gomera, Kanarski otoki

Prav tako je precej zeleno in poletno na super umirjenem Kanarskem otoku La Gomera. Jeseni lahko tukaj še vedno plavate, se odpravite na pohod in potem poležavate v visečih mrežah. Ni samo sproščena Valle Gran Rey tista, ki je vredna potovanja s trajektom s Tenerifa – svoj čar ima tudi prestolnica Playa Santiago, kjer lahko po kopanju posedite z domačini pred pristaniškimi restavracijami z morsko hrano.

REZERVIRAJ NASTANITEV NA OTOKU LA GOMERA

3. Sicilija, Italija

V ozadju Etne, iz katere se občasno slikovito kadi, največji otok v Sredozemlju ponuja vse možnosti za poletne počitnice. Tu so veličastna zgodovinska mesta, kot sta Palermo ali Taormina, spektakularne obalne ceste, skrite pohodniške poti, sanjski zalivi in ​​seveda odlična hrana. Sicilija res ponuja za vsakogar nekaj.

REZERVIRAJ NASTANITEV NA SICILIJI

4. Valletta, Malta

Malta se nahaja med Sicilijo in Tunizijo v Sredozemskem morju, je prav tako blagoslovljena z izjemno sončnim podnebjem. Prestolnica Valletta je vredna potovanja: s trdnjavami in kamnitimi ulicami, sončnimi trgi in prijetnimi vinskimi bari, cerkvami s Caravaggievimi originali in spodobnimi hoteli. Kdor izbere Valletto za izhodišče, ne bo le užival v njeni ponudbi, temveč bo lahko zlahka dosežete tudi druge kotičke te otoške države.

REZERVIRAJ NASTANITEV NA MALTI

5. Samos, Grčija

Otok Samos leži ob turški obali, jeseni miruje in je že dolgo sanjska destinacija, saj je otok eden najbolj sončnih v Grčiji. A to še ni vse: okoli mogočne gore Kerkis (1433 metrov) so strnjene zaspane gorske vasice, medtem ko je živahna prestolnica Vathy kraj za uživanje in zabavo.

REZERVIRAJ NASTANITEV NA OTOKU SAMOS

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.