fbpx

Katerim barvam se je v spalnici dobro izogibati: te barve ustvarjajo negativno energijo

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Spalnica naj bi bil kraj, v kateri se počutite umirjeno, a vi imate v njej občutek nemira. Ne morete spati? Preverite - morda barve v njej ustvarjajo negativno energijo.

Znano je, da lahko barve v spalnici vplivajo na razpoloženje, posledično tudi na spanje.

Poglejmo, katerim barvam se je dobro izogibati v spalnici, če se želite v njej odpočiti in zbuditi polni energije.

Črna barva

Ideja za črno spalnico je med najdrznejšimi izbirami dekoracije, za katere se odloča vse več ljudi. Črna barva lahko ustvari intimno okolje, a strokovnjaki opozarjajo, da vseeno ni dobra izbira za spalnico. Poleg tega, če jo uporabljate v tem delu doma – vam lahko prinese težave.

Izogibajte se črni barvi. Foto: Maddi Bazzocco / Unsplash

Črna, ne glede na kombinacijo z drugimi barvami, v spalnico vnaša težke občutke in blokira pozitivnost. Prav tako lahko spodbuja občutke žalosti, jeze in strahu ter poveča tesnobo in depresijo.

Rjava barva

Podobno kot pri črni – rjavim odtenkom se je dobro izogibati pri opremljanju spalnice. Ta barva prav tako spodbuja občutke depresije in tesnobe, hkrati pa naredi vaš prostor nekoliko dolgočasen in brez življenja, namesto da bi bil miren, spokojen in udoben.

Uporaba katerega koli odtenka rjave barve v spalnici lahko močno poveča tveganje za razvoj dolgotrajnih občutkov žalosti ali depresije in bo najverjetneje povzročila slabšo kakovost spanja.

Siva barva

Ideje, ki spodbujajo uporabo sive barve v spalnicah, so dandanes zelo priljubljene. In vendar strokovnjaki opozarjajo, da morate biti s sivo barvo izjemno previdni. Lahko preveč zatemni vaš prostor in blokira pozitivno energijo v tem delu doma.

Tudi rjavi odtenki niso ok. Foto: Mark Champs / Unsplash

Tako kot črna in rjava je tudi siva so opisane, kot nesrečne barve, ki jih je potrebno držati stran od spalnih prostorov. Temno siva je v tem smislu še posebej slaba, saj lahko naredi vašo sobo zaprto in je lahko dolgoročno fizično in čustveno zelo izčrpavajoča.

Vijolična barva

Vijolična barva je tradicionalno povezana z bogastvom in blaginjo, kar pomeni, da je vedno priljubljen odtenek za spalnico. Čeprav vijolična predstavlja kraljevino in razkošje ustreza tudi občutkom žalovanja in žalosti.

Okolje, ki je preveč vijolično, lahko ustvari negativne vibracije v prostoru in prepreči vstop sreče v vaše sanje in vsakdanje življenje.

Bela barva

Večina za svojo spalnico izbere belo barvo. To je lahko napačno – opozarjajo strokovnjaki – saj je bela barva lahko povezana tudi z nesrečo in stagnacijo. Bela je najčistejša od vseh barv in predstavlja čistost, urejeno življenje in svežino.

Verjamete ali ne, tudi bela barva ni idealna. Foto: Shop Slo / Unsplash

Bela običajno ustvarja pozitivnost po vsej hiši, vendar se ji je treba izogibati v spalnici. Naj se sliši nenavadno, je bela barva še posebej problematična, če si želite ustvariti družino, saj predstavlja tudi neplodnost.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.