fbpx

5 evropskih jezer, v katerih se velja ohladiti še to poletje

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Vam avtomobilske kolone, ki se vijejo proti morju, prav nič ne dišijo? Potem se to poletje opravite do katerega izmed jezer, ki nudijo odlično osvežitev in alternativo morju. Izbrali smo peterico jezer, ki jih velja obiskati še to poletje.

Bohinj, Slovenija

Začnimo seznam z Bohinjem, ki je za razliko od Bleda precej manj oblegan, pa tudi precej bolj osvežujoč. Nahaja se v objemu Julijskih Alp, zato je kulisa z brisače prav neverjetna. Čeprav se tudi v poletnih mesecih vse več ljudi odloča za obisk Bohinja, pa boste predvsem med tednom, na obali tega kristalno čistega jezera, brez dvoma našli nekaj miru in dovolj prostora za osvežitev.

Hallstatt, Avstrija

Nedaleč od priljubljenega Schladminga se nahaja prekrasno planinsko jezero, z največji globino 125m. Zaradi kristalno čiste vode je priljubljeno tudi med potapljači, okrog jezera pa najdete vrsto manjših plaž za plavanje in sončenje. Prenočite lahko kar v slikovitem mestecu Hallstatt na obali jezera, polnem tradicionalnih alpskih hišic.

Ohrid, Makedonija

Na jugu Evrope, na meji z Albanijo najdete prekrasno Ohridsko jezero. Pravi turistični biser Makedonije tudi letos navdušuje z majhnimi srednjeveškimi cerkvicami in veličastnimi razgledi, z ladjo pa se lahko iz Ohrida podate tudi na drugi breg jezera, kjer najdete samostan Sv. Nauma.

Königssee, Nemčija

Na jugu Nemčije, tik ob meji z Avstrijo, se nahaja jezero Königssee. Kraljevo jezero, kjer so svoj čas počitnikovale številne kraljeve glave. Najgloblje nemško jezero, istočasno tudi najbolj čisto, veljaz a pravi bavarski biser, ki vsako leto privablja turiste z vseh koncev in krajev. Največji del jezera se nahaja znotraj narodnega parka Berchtesgarden.

Perućko jezero, Hrvaška

Tudi naši južni sosedje imajo nekaj prekrasnih jezer. Najbolj znana so brez dvoma Plitvička jezera, v splitsko-dalmatinski regiji pa se nahaja tudi Perućko jezero, sicer tretje največje hrvaško jezero. Nastalo je po gradnji jeza na reki Cetini, ob obali pa najdete tudi kamp, ki predstavlja odlično izhodišče za aktivne počitnice ob obali jezera.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!