5 knjig, ki jih Bill Gates priporoča za letošnje branje

Poletje je idealen čas za prebiranje knjig. Kdaj v letu pa smo več dni zapored prosti, stran od televizije in računalnika, če ne poleti? Od najvplivnejših ali najbogatejših ljudi sicer ne pričakujemo, da imajo kadarkoli v letu čas za knjige, a očitno se motimo. Vsaj za enega med njimi. Bill Gates ni znan samo kot soustanovitelj Microsofta, ampak tudi kot “knjigofil”. Vsako leto namreč z javnostjo deli seznam knjig, ki jih priporoča v branje. Vas zanima, kaj je pripravil za 2017?

Gates pravi, da je v zadnjem času prebral veliko knjig, ki govorijo o posameznikovih različnih življenjskih izkušnjah in o tem, kako nas te oblikujejo ter zaznamujejo. Dodaja, da je vsebina knjig izzvala razmišljanje o prihodnosti človeštva in poti, ki jo bomo prehodili. Ena od teh knjig je Born A Crime, avtorja Trevorja Noaha, sicer voditelja znane TV oddaje The Daily Show. Noah, sin temnopolte južnoafriške matere in belega očeta iz Švice, je odraščal v Južnoafriški republiki, ki v takratnem času nudila precej nevarno okolje za rasno mešane družine. Opisuje namreč zgodbe, ki odsevajo njegov stalen občutek nepripadnosti. Naslednja knjiga je The Heart (Maylis de Kerangal), v kateri se zgodba vrti okoli mladega moškega, ki umre v nesreči, starša pa se odločita njegovo srce podariti za presaditev. A dotaknil se vas bo predvsem lep jezik, s katerim avtorica opisuje občutke oseb, ki se, četudi za hip, pojavijo v zgodbi.

Ostale tri knjige so še Hillbilly Elegy (J. D.Vance), Homo Deus (Yuval Noah Harari) ter A Full Life (Jimmy Carter). Predvsem slednja bi utegnila biti zanimiva, saj je avtor nekdanji ameriški predsednik.

Galerija slik: 5 knjig, ki jih Bill Gates priporoča za letošnje branje

Dodatne Informacije

Več informacij:
gatesnotes.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 knjig, zaradi katerih boste spet verjeli v ljubezen