Jaguar in Land Rover se predstavita

Zadnjič posodobljeno: :

Znamki Land Rover in Jaguar se lastniško nahajata pod isto streho, je bilo pa zadnje čase o njiju bolj malo govora, vsaj na slovenskih tleh. Obljubljajo, da bo odslej drugače, saj bodo s pomlajenimi modeli pripravili pravo ofenzivo.

Kot najbolj aktualen model je bil še posebno poudarjen novi Land Rover Discovery. Slednji je že peta generacija tega priljubljenega terenca. Karoserija je zdaj narejena iz aluminija, kar pomeni, da je celoten avtomobil za neverjetnih 480 kilogramov lažji od svojega predhodnika. Karoserija je zdaj bolj zaobljena in ne tako tipično oglata, s tem pa želijo vplivati na nove kupce, ki bi se odločili za nakup modela Land Rover Discovery. V primerjavi z drugimi luksuznimi terenci ima Discovey izmed vseh najboljše terenske sposobnosti in lahko zapelje v vodo do 900 mm globine. V notranjosti najdete kar 21 odlagalnih površin, katerih skupna prostornina je 45 litrov. Če k temu dodamo še 2500 litrov prtljažnega prostora in 3500 kilogramov vlečne sile, lahko ugotovimo, da je Discovery kljub vsemu luksuzu še vedno zelo resen terenec.

Vesela ga bodo družine, saj ima na voljo 7 sedežev, prav vsi pa so posamično zložljivi. S to funkcijo si lahko prtljažni prostor prilagodite glede na želje in potrebe. Cenovno ga uvrščajo v rang Audijevega Q7 ali BMW X5, z začetno ceno pri 52.000 evrih. Med drugimi modeli Land Rover smo lahko občudovali še Evoqe zgoraj brez in seveda najbolj luksuznega Range Roverja.
https://youtu.be/pWcQ2wlEEpI
Jaguar je še najbolj presenetil z modeloma F-type in F-pace, kjer se modela razlikujeta kot dan in noč. Prvi čistokrvni športnik, drugi urbani športni terenec. Zanimivo bo videti, kaj novega bo še prinesla prihodnost pri teh dveh avtomobilskih znamkah, saj je Jaguar F-pace osvojil laskavi naslov svetovni avtomobil leta 2017. Znamki bosta vedno bolj aktivni in ob poplavi vseh novih nišnih modelov in predvsem križancev si od njiju še veliko obetamo.

Galerija – Jaguar in Land Rover se predstavita

Dodatne Informacije

Več informacij:
jaguarslovenija.si in landrover.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najneumnejša imena za avtomobile: nasmejali se boste do solz