fbpx

5 korakov, kaj storiti, če opazite, da se partner skrivaj pogovarja z bivšo

Foto: envato

Ugotoviti, da nam partner nekaj prikriva, nikoli ni lahko. Sploh, ko gre za pogovor z bivšo, je povsem normalno, da se srečamo z občutki izdanosti, jeze in žalosti. Kaj pa v tem trenutku storiti- pustiti čustvom, da pridejo na plan, odnos prekiniti ali pa se pogovoriti? Za vas smo priprabili 5 korakov, kaj storiti, če opazite, da se partner skrivaj pogovarja z bivšo.

1. Pogovor začnite na miren način

Povsem normalno je, da ste ob takem odkritju prizadeti in razburjeni. Vendar pa se morate zavedati, da vas prepir ne bo pripeljal nikamor- odnos bo namreč še poslabšal. Zato predlagamo, da se najprej pomirite, zadihate in premislite, kaj ste pravzaprav našli.
Prikrivanje v nobenem primeru ni ravnanje, ki bi pasalo v zdravo razmerje, zato se morate s partnerjem v vsakem primeru pogovoriti. Vendar obstaja velika razlika med prijateljskimi in romantičnimi sporočili, zato je dobro, da ocenite, za kakšno komunikacijo je šlo.
Nato pogovor začnite: partnerju pojasnite, kako se počutite in ga vprašajte, zakaj je do stika prišlo.

Pomirite se, zadihajte in premislite Foto: Vlada Karpovich / Pexels

2. Opazujte njegovo reakcijo

To, ali vas mora za vaše razmerje skrbeti, boste najbolje razbrali iz partnerjeve reakcije. Bodite pozorni, ali se takoj postavi v obrambni položaj ali pa ostane miren in vam poskusi razložiti, za kakšno situacijo je pravzaprav šlo.
S partnerjem sama določata, kakšna komunikacija z bivšimi za vajino zvezo ne pride v poštev. Zato je na vas, da se glede na razlago odločite, kakšen bo vaš naslednji korak.

3. Te teme se ne držite konstantno

Če sta se s partnerjem pogovorila in izmenjala svoje poglede na situacijo, potem ni nobene potrebe, da bi temo ponovno načenjali. Ne svetujemo vam, da je ne omenite nikoli več oz. da pred partnerjem svoja čustva skrivate, vendar pa ne boste dosegli ničesar, če partnerja konstantno opominjate, kako je ravnal. Na tak način lahko namreč povzročite še več prepirov in zamer.

Načenjanje teme lahko vajin odnos še poslabša Foto: Pavel Danilyuk / Pexels

4. Pri komunikaciji bodite jasni

Včasih pride do situacij, kjer se bivšim partnerjem ne moremo povsem izogniti– tako je, če smo recimo v podobnem službenem okolju. Nič ni narobe, če ohranimo vljudnost, vendar pa je nekaj drugega, če komunikacijo nadaljujemo oz. razširimo na prijateljski teritorij. Zato je pomembno, da date partnerju jasno vedeti, kako se počutite, če ostaja v stikih z bivšo in poskrbite, da bodo meje v vajini zvezi jasne.
Prav tako je velika razlika, ali je partner glede občasne komunikacije odprt ali pogovore pred vami skriva. Drugo za zdravo razmerje namreč nikakor ni dobra popotnica.

5. Vzemite si čas

Impulzivnih ravnanj, ki bi jih kasneje lahko obžalovali, vam nikakor ne priporočamo. Odločitve, kako boste ravnali, vam ni treba sprejeti isti dan: namesto tega pri sebi premislite, partnerja poslušajte in opazujte, kako bo po pogovoru ravnal.
Najboljšo sliko o tem, ali je partner iskren in ali ima vajina zveza prihodnost, boste dobili po določenem času. Takrat boste lahko ocenili, ali se je partnerjevo obnašanje spremenilo ali pa še vedno prikriva določene dele svojega življenja. Le tako boste namreč vedeli, ali gre za človeka, s katerim se vidite še dolgo časa.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!