5 kozmetičnih izdelkov, ki jih ni priporočljivo uporabljati vsak dan

Foto: Envato

Vsakodnevno uporabljamo številne kozmetične izdelke, kot so deodoranti, kreme, zobne paste, parfumi in podobno. Vendar strokovnjaki opozarjajo, da uporabo le teh ni primerna za vsak dan, saj nam lahko škodujejo. Poglejmo si, katerim kozmetičnim izdelkom se je priporočljivo čim večkrat izogniti.

1. Suhi šampon

Če nimamo časa za umivanje las, pogosto posežemo po suhem šamponu, ki skrijete umazano lasišče. Če ga uporabljate vsak dan, se lasišče izsuši in lasje sčasoma postanejo krhki. Povzroči lahko tudi draženje, zaradi česar vas bo lasišče srbelo in se začelo luščiti. Strokovnjaki svetujejo uporabo suhega šampona res v zelo skrajnih primerih.

2. Maska za lase

Da bi bili lasje hidrirani, redno uporabljate masko za lase. Ker so maske za lase še posebej bogate z beljakovinami, lahko motijo ​​pH las in povzročijo, da ti postanejo bolj krhki in se lomijo. V kolikor želite za lase primerno poskrbeti, si raje pripravite malo segretega kokosovega olja, ga vmasirajte v lasišče in nato po pol ure izperite. Tako bodo lasje nahranjeni in ne bodo izgubili svoje ph vrednosti.

3. Balzam za ustnice

Ste ena tistih, ki ne bo odšla iz hiše brez balzama za ustnice? Previdne bodite pri uporabi preveč mastnega izdelka. Številni izdelki za nego ustnic vsebujejo mineralna olja, ki kožo pokrivajo kot film. To pa lahko povzroči otekanje in dehidracijo.

Šminke lahko povzročajo otekanje in dehidracijo ustnic.
Foto: Damir Spanic/Unsplash

4. Podlaga za ličila

Podlaga ali primer je čaroben izdelek za ličenje, ki je postal absolutno nepogrešljiv del dnevne rutine. Kožo gladi in pripravlja popolno podlago za nanašanje pudra, podaljšuje obstojnost ličil, vpija odvečno maščobo, nadzira pojav pigmentov ter tako preprečuje izsuševanje kože. A previdno, saj vaša koža ni velik ljubitelj teh “premazov”. Silikon, ki ga vsebuje, zamaši pore. To pa lahko povzroči izpuščaje in mozolje. Koža mora dihati, zato vsakodnevna uporaba tovrstne podlage ni primerna, zato ta izdelek uporabljajte le ob posebnih priložnostih.

5. Vodoodporna maskara

Z vami zdrži na plaži ali bazenu, kos je dolgim poletnim zabavam, zahtevnim izletom na kolesu in vročim dnevom v velikem mestu. A žal vodoodporna maskara posuši trepalnice, te se lahko lomijo in prav zato je ni priporočljivo uporabljati vsakodnevno. Če se vodoodporni maskari nikakor ne morete izogniti, najprej uporabite običajno in nato čez njo nanesite še vodoodporno, saj tako preprečite, neposredni stik s trepalnico.

Vodoodporna maskara posuši vaše trepalnice.
Foto: Aleksandra Rupar/Unsplash

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!