fbpx

5 načinov, kako lažje vstati iz postelje bolj zgodaj

Zgodnje zbujanje

Kako lažje vstati iz postelje bolj zgodaj? Spadate med tiste , ki vam zgodnje vstajanja predstavlja težavo? Pravijo, da so ljudje, ki zgodaj vstajajo, uspešnejši in bolje izkoristijo dan. V teoriji se to sliši preprosto, a ko je treba vstati, bi budilko najraje zabrisali v steno. Zato vam predstavljamo pet načinov, kako lažje vstati iz postelje bolj zgodaj.

Se tudi vi počutite, kot bi vas povozil tovornjak, ko se zbudite bolj zgodaj, kot bi si želeli? Predstavljamo vam pet načinov, kako lažje vstati iz postelje bolj zgodaj.

Rana ura, zlata ura.
Rana ura, zlata ura.

5 načinov, kako lažje vstati iz postelje bolj zgodaj:

1. Najdite razlog, da prej vstanete

Najdite dober razlog, da zgodaj vstanete.
Najdite dober razlog, da zgodaj vstanete.

Večer prej si zamislite nekaj, česar se lahko veselite. Nekaj, za kar komaj čakate, da se boste lotili takoj, ko vstanete. Saj poznate tisti občutek, ko se veselite morja in imate mravlje v riti. Vseeno pa se ne veselite preveč, sicer od navdušenja ne boste mogli zaspati. Alternativa je, da si za zgodaj načrtujete neodložljive obveznosti.

PREBERITE ŠE: Budilka Arnold Schwarzenegger = najučinkovitejša budilka na svetu

2. Večerna budilka

Ključ do lažjega vstajanja je, da ste naspani. Zato si zagotovite dovolj ur spanca. Temelje do lažjega vstajanja polagate zvečer, zato ni pomembna le jutranja, ampak tudi večerna budilka. Pomembno je, da greste pravočasno spati, kar pa nam v dobi interneta ne uspeva najbolje, saj nas ta hitro zamoti in je ura pol enih zjutraj, še preden se tega zavemo. Zato si navijte tudi večerno budilko, ki vas opomni, da je čas za spanec.

3. Naložite si odgovornost

Poiščite si ''žrtev'', ki jo morate pod nujno zbuditi ob določeni uri.
Poiščite si ”žrtev”, ki jo morate pod nujno zbuditi ob določeni uri.

Če ne morete motivirati sami sebe, naj vas motivira kdo drug. Javite se, da boste zjutraj nekoga zbudili, da boste od nekoga ”človeška” budilka. Tako boste zagotovo poskrbeli, da ne boste zaspali ali podaljšali spanca, saj lahko s tem nekomu močno zagrenite življenje.

4. Pred spanjem spijte kozarec vode

Z vodo do lažjega vstajanja.
Z vodo do lažjega vstajanja.

To je čisto biološki ukrep. Lažje se boste zbudili, če boste pred spanjem spili kozarec ali dva vode, saj vas bo prej tiščalo na stranišče in posledično prisililo, da tudi prej vstanete iz postelje.

5. Ne spite več, kot je treba

Preveč spanja povzroča utrujenost ravno tako kot premalo spanca. Ugotovite, koliko spanca potrebuje vaš telo, da si opomore in nabere novih moči, in ne presegajte tega števila ur. Tudi ob koncih tedna ne! Poskušajte vzpostaviti stalen urnik spanja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!