fbpx

5 napak, s katerimi odganjate srečo iz vajine ljubezni

Foto: Envato

Napake in konflikti so v razmerju neizogibni - vendar je pomembno, da ste pozorni na tiste, ki se jim lahko izognete. Kateri od teh napak v odnosih se morate izogniti boste presodili sami, ko boste videli na katerem področju vaše razmerje potrebuje več pozornosti. To je ključnih 5 napak, ki rušijo vajino srečo v ljubezni.

1. Nimate vizije odnosa

Vizija odnosa je slika vašega idealnega odnosa. Zastavite si vprašanja: Kakšne so moje vrednote? Kakšni so moji prihodnji cilji? Kaj želim čutiti v svoji zvezi? Kakšno osebo si želim ob sebi? To naredita vsak zase, nato pa se še skupaj pogovorita, kako uskladiti svoji viziji o odnosu.

Ne imeti vizije odnosa je zgodnja napaka v zvezi, ki se ji je treba izogniti.

2. Ne poznate ljubezenskih ran

Ljubezenske rane so pretekle posledice neuspelih odnosov ali odnosov, pri katerih vaše potrebe niso bile zadovoljene. Rezultat tega je, da se zaščitite pred ljubeznijo, čeprav vse, kar si resnično želite, je to, da ste ljubljeni! Zdi se tako enostavno, kajne? Če čutite strah pred razočaranjem, strah pred opuščanjem, strah pred zavrnitvijo, imate verjetno ljubezenske rane, ki si jih morate čimprej priznati in jih predelati, saj boste samo tako lahko vstopili v zvezo z drugo osebo. Naj tudi vaš partner predela svoje ljubezenske rane. Naslednji korak je, da skupaj s partnerjem delite svoje ljubezenske izkušnje in rane, saj se bosta s tem bolje spoznala in povezala.

Foto: Envato

3. Ne komunicirate

Zmožnost pogovora o svojih občutkih je tisto, kar ustvarja globljo povezavo med partnerjema. Pogosto pa se zelo težko odpremo drugi osebi. Namesto tega domnevamo, da bi moral naš partner nekako sam vedeti, kako se počutimo. To ni pravi način! Raje mu povejte in razložite, kako se počutite. Pogovorita se, kaj potrebujeta, kaj ne deluje in kaj deluje v vajini zvezi. S tem boste dokazali tudi, da ste pripravljeni prisluhniti in se prilagoditi.

4. Ne poslušate

Včasih partner želi biti samo slišan – ni vsak pogovor nasvet in ni potrebno vedno podajati rešitev na situacije. Če želite podati mnenje v obliki pomoči, najprej vprašajte, če partner to sploh potrebuje, ali le želi izpovedati svoje težave. Imejte sočutje do partnerja in presodite, kdaj je dobro samo poslušati partnerja, če vidite, da to potrebuje in boste naslednjič govorili o sebi. Potrudite se resnično poslušati partnerja, saj ste mu verjetno v veliko oporo. S tem gradite močno vez med vama.

Foto: Envato

5. Ne preživljate kakovostnega časa ločeno

Preživljanje kakovostnega časa vsak zase je enako pomembno kot kakovostno preživljanje časa skupaj. Če preživite čas narazen, lahko pogrešate partnerja in ste nagrajeni z metuljčki v trebuhu, ko se spet zagledata. Ko začutite, da potrebujete čas zase ali pa si ga enostavno želite imeti, povejte to partnerju. Povejte kaj želite delati in verjamemo, da bo vaša polovica to razumela.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!